Palestiner fikk nytt hjem i messiansk menighet i Israel

En messiansk menighet i Tel Aviv har de siste 5 årene ”adoptert” en palestinsk mann som satt 2 år i et fangehull i en by på Vestbredden. Hans forbrytelse var å forkynne tilgivelse blant selvmordsbombere.

 

– Mange blir overrasket når de hører at en palestinsk mann med muslimsk bakgrunn er medlem av en israelsk, hebraisk-talende menighet i Tel Aviv, men vi forteller at Gud gjør utrolige ting i Israel, sier Avi Mizrachi som er pastor for den messianske menigheten Adonai Roi i Tel Aviv, der Troens Bevis støtter han og 4 andre nasjonale misjonærer.

Opplært til å hate
”Rami” ble født i en muslimsk landsby på Vestbredden. Som liten ble han opplært til å hate og å drepe jødene. En dag så han en palestinsk terrorist som holdt på å lage en bombe. Bomben eksploderte ved et uhell og terroristen ble drept. Den opplevelsen rystet han så dypt at han ropte ut til Gud: ”Gud, det må være mer til livet enn å drepe – vis meg!”

I 1996 møtte han noen amerikanske kristne som hadde gått inn på Vestbredden for å dele evangeliet. Han ble overveldet av kjærligheten han så blant disse troende i forhold til hatet som regjerte i hans egen landsby. Det førte til at han også tok imot Jesus som sin frelser og ble en Jesustroende.

2 år i fangehull
Ettersom Rami begynte å dele sin nye tro om kjærlighet og tilgivelse med naboer og venner, ble det snart kjent i hele landsbyen hva som var skjedd med ham. En dag kom politiet fra de palestinske myndighetene og arresterte ham og satte han i fengsel i en av de større byene på Vestbredden. Fanatiske muslimer torturerte Rami og truet med å drepe han fordi han var blitt Jesustroende. Han ble kastet ned i et mørkt fangehull i isolat under jorden der han ikke fikk motta besøk fra verken kone eller barn.

Befridd av israelske soldater
De neste 2 årene ba Rami hver dag om at den israelske hæren skulle komme og befri ham.

Så, i april, 2002, startet den Israelske hæren ”Operation Defensive Shield”. Den israelske hæren gikk inn i flere byer på Vestbredden for å fange kjente terrorister. Da soldatene kom til Ramis fengselsenhet, stakk de palestinske fangevokterne av. Da de israelske styrkene løslot Rami og de andre fangene, gikk Rami  rett bort til en israelsk tanks og kysset den!

– Soldatene var helt i sjokk, de hadde aldri trodd de ville se en palestiner kysse en israelsk tanks, forteller Avi Mizrachi.

Etter at soldatene hadde hørt historien hans ble han tatt med til en høyerestående israelsk offiser som forstod at det ikke var trygt for ham å dra tilbake til landsbyen sin. Offiseren fikk ordnet med papirer som gjorde det mulig for Rami å flytte til Israel.

– Da Rami kom til Tel Aviv fant han Adonai Roi menigheten. Der ønsket vi han velkommen og tok han med i vår Kehila, menighetsfamilie, forteller Avi Mizrachi. Han fikk midlertidig oppholdstillatelse av de israelske myndighetene som han måtte fornye hvert år, men han fikk ikke tillatelse til å hente sin kone og 8 barn til Israel.

I løpet av 5 år så han kun familien sin sporadisk når de en sjelden gang krysset grensen i hemmelighet for et kort besøk før de måtte haste tilbake til Vestbredden.

– Mange venner har prøvd å hjelpe Rami ved å søke om asyl i USA eller Europa så hele familien kan bo sammen i et trygt land, og Pris Herren,  nå har han endelig mottatt visum til et annet land. Rami har vært et trofast og aktivt medlem i 5 år og han har også vært med i ledelsen, så vi vil savne han stort, men gleder oss over at han kan begynne et nytt liv et annet sted nå. Vær med å be om at familien også snart kan slutte seg til ham i det nye hjemlandet, oppfordrer Mizrachi.

(Ramis virkelige navn holdes tilbake av sikkerhetsgrunner). 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter