Pilegrimsvandring til Betlehem i Lyngdal

Andre helg i Advent fremførte Lyngdal Misjonsmenighet en fantastisk vandring gjennom juleevangeliet i lyset til 300 fakler. På stien langs elven fikk en møte både hyrder, engler og De vise menn. Og alle fikk anledning til å gi en julegave til Dina-barna i Kongo.

 

Idet et bilde av lille Dina fra Kongo blir holdt opp mot ett enkelt trekors i det blafrende skinnet til levende lys, blir plutselig ikke lidelsene hennes helt meningsløse lengre. Tusenvis av barn i Kongo har nå fått et ansikt som forteller deres hjerterå historie om voldtekt og mishandling av geriljasoldater.

Ved dette korset slutter den egenproduserte juleforestillingen til Lyngdal Misjonsmenighet, ”Veien til Bethlehem” som ble vist 6.-9. desember.

Over 300 fakler lyste opp veien ved Prestneset, der over 30 skuespillere i lånte kostymer fra ”Olavspillet” ventet ved forskjellige stasjoner og fremførte juleevangeliets forskjellige akter.

Misjonsmenigheten ønsket at forestillingen skulle fokusere på julens budskap om å dele. Derfor ble det gitt anledning til å gi en gave til Jesusbarnet som vil bli gitt videre til hardt rammede barn i Kongo, barn som blir tatt hånd om av Dina-senteret.

– Vi ønsker også med dette å vise for våre barn at fokuset ikke bare skal være på plast og glitter i julen, ved å gi en av våre mange gaver til noen som virkelig trenger dem, sier Sten Sørensen, pastor i Lyngdal Misjonsmenighet.

Det var Einar Kvavik i Lyngdal Misjonsmenighet som var forteller på vandringen og først fikk ideen til julespillet i fjor høst da han gikk tur i området.

Over 800 personer så forestillingen og det kom inn nærmere 60 000 kroner i gave til Dina-stiftelsen.

– Dette kommer vi også til å gjøre neste år, sier Ebbe Sørensen som var med som skuespiller og er svært fornøyd med alle de positive innspillene etter det utradisjonelle julespillet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter