Ungdomsbedrift gir overskudd til Dina-barna

Elever ved Flekkefjord videregående skole har startet en egen ungdomsbedrift som en del av pensum. De har også bestemt at en tredjedel av overskuddet skal gå til Dina Stiftelsen sitt arbeidet.

 

– Vi kunne beholde overskuddet selv, men alle i bedriften brenner for Dina Stiftelsenn forteller daglig leder Kristi Rafoss. Hun var en av mange som ble sterkt grepet da Rune Edvardsen viste film og fortalte om arbeidet for hele skolen tidligere i høst.

Kristi Rafoss er med i en gruppe på 8 som har startet sin egen ungdomsbedrift. I løpet av skoleåret skal de både drive og avvikle bedriften som de har kalt YouNameIt UB.

De går på studieretning for service og samferdsel VG2 og har satset på salg av joggebukser, gensere og T-shorter i bedriften.

– Forretningsideen er kanskje ikke så original, men det at kundene kan velge teksten de vil ha på klærne, tror vi kan gjøre dette populært.

Elevene markedsfører bedriften med egen hjemmeside, plakater og direkte kontakt med folk på skolen og gjennom lag og foreninger.

– Det startet med 2200 kroner i andeler og 5500 i sponserintekter. I begynnelsen av januar hadde vi solgt for 3000 kroner. En genser på 250 kroner gir et overskudd på 70 kroner. Målet vårt er 10 000 kroner i overskudd forteller de unge entrepenørene som demonstrerer at de ikke bare har sans for forretninger men også for dem som lider. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter