100 000 kroner fra Operasjon Dagsverk

På vegne av elevene på Flekkefjord videregående skole, overrakte Line Cecilie Lilledrange en sjekk på 100 578,00 kroner til Dina-stiftelsen etter Operasjon Dagsverk.

 

– Jeg er utrolig takknemlig for støtten. Dette er helt fantastisk, sa Rune Edvardsen da han mottok sjekken på vegne av Dina-stiftelsen under en formell overrekkelse i skolens aula.

I forbindelse med Operasjon Dagsverk som ble arrangert 22. november i fjor, bidro de fleste av de 400 elevene ved skolen med 300 kroner hver til den landsomfattende innsamlingen til humanitære formål.

Det var Line Cecilie Lilledrange fra Kvinesdal sin ide at innsamlingen på Flekkefjord videregående skole i år skulle gå til Dina-stiftelsen. Som elevrådsrepresentant og medlem i aksjonskomiteen så hun at det hadde vært lite entusiasme rundt Operasjon Dagsverk de siste årene og hun ønsket å snu denne trenden med et prosjekt som virkelig kunne engasjere elevene.

I forkant av innsamlingen ble Rune Edvardsen invitert til skolen der han både fortalte og viste en fersk video fra arbeidet i Kongo. På videoen forteller flere av jentene som får hjelp av Dina-stiftelsen sin sterke og triste historie. Mange av dem er 12-15 åringer som har vært kidnappet av barnesoldater og holdt som sex-slaver i soldatleirer i jungelen i lengre tid. Som en av jentene sa, ”det var bare de sterkeste av oss som overlevde.” Alle de 50 jentene på det nye mødrehjemmet til Dina-stiftelsen har barn fra tiden i fangenskap. Skolens ungdommer ble grepet av prosjektet slik Line håpet, og de klarte å slå skolen gamle innsamlingsrekord på 60 000 kroner.

Dina-stiftelsen holder nå på med flere spennende prosjekt i Kongo der pengene blir et verdifullt tilskudd. Selve hjemmet for de 50 unge mødrene i Uvira er fremdeles under oppbygging, 250 pygmébarn i Masisi-området trenger større klasserom og ellers er det store og små behov på de to barnehjemmene i Goma, der det nå bor 110 jenter og gutter. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter