Nå får også Saudi-Arabia sin første kirke

Saudi-Arabia er nå det eneste landet på den arabiske halvøy som ikke har ett eneste kirkebygg etter at Quatar fikk sin første kirke i påsken. Nå har kong Abdullah gitt tillatelse til at de rundt 800 000 katolikkene i Saudi-Arabia også skal få sitt første kirkebygg.

 

Å praktisere andre religioner enn Islam offentlig i Saudi-Arabia har hittil vært forbudt, men etter diplomatiske forhandlinger fra Vatikanet i Roma har kong Abdullah gitt sitt ja til landets første offisielle kirke, ifølge nettugaven til Vårt Land. Dette blir et tilbud for de rundt 800 000 katolske gjestearbeidere i landet, men det er fremdeles strengt forbudt for muslimer å forlate islam eller å delta på gudstjeneste.

Men Troens Bevis opplever  at det også er mange arabere i Saudi-Arabia som er interessert i evangeliet. Troens Bevis sin arabiske satellittkanal har de siste årene fått stor seer respons fra Saudi-Arabia. I 2007 var Saudi-Arabia det landet som det kom mest tilbakemeldinger fra med i alt 5 935 kontakter, utav totalt 58 739 seer henvendelser i 2007.

En av de arabiske kvinnene fra Saudi-Arabia som skrev til kanalen i 2007, kommenterte et program om kvinners verdi, og sa:

”Dette er et veldig viktig tema, spesielt i en nasjon der kvinner bare får verdi gjennom ektestanden.”

En mann fra Saudi-Arabia var kort men konkret i sin forespørsel til kanalen: “Jeg er en muslim som leter etter sannheten. Kan dere hjelpe meg?”

Lederen for kanalen, Barty Shokralla, sier at han tror at grunnen til den store responsen er at den muslimske verden generelt er mye mer åpen for de evangeliet enn tidligere, men at få er villige til å hjelpe dem.

– Programmene våre fokuserer også på Jesus og ikke på religionen. De forskjellige programmene som vi har for ungdom, for familien, program som tar for seg kulturelle tabuer, Aril Edvardsens program om Islamsk lære – alle disse peker på at Gud er på vår side. Dette gir nok folk et ønske om å lære mer om Gud og hva han kan gjøre for dem. Jeg tror sterkt at det er Guds time for den muslimske verden, der Gud kaller på muslimer som lengter etter å høre hans stemme. Jeg tror Gud leder folk til kanalen så de kan få et nytt håp i livet sitt, sier Shokralla.

Satellittkanalen blir kun drevet med frivillige gaver, og ønsker du å støtte misjonsarbeidet i den arabiske verden ved å gi en gave, kan du klikke her.
Du kan også se live streaming av kanalen her: 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter