Leif Eiriksons tipp-oldefar fra Kvinesdal

Aril Edvardsen holdt nylig kåseri for et fullsatt Leif Eirikson Center i Miami om «Kvindøler i Austerveg og Vesterveg». Gjennom slektsgransking og historisk interesse har han nemlig dokumentert at Leif Eiriksons tipp-oldefar Eivind Austmann kom fra Kvinesdal.

27. mars holdt Aril Edvardsen et kåseri på en tilstelning til sjømannskirken i Miami, som holder til i Leif Eiriksons Center i samme by.

– Mange er ukjente med denne vågale vikingen, oppdagelsen av Amerika i år 1000 og hans fasinerende familie, sier Aril Edvardsen.

Under kåseriet, som han kalte «Kvindøler i Austerveg og Vesterveg», viste han til data fra islandssagaene at Leif Eiriksons tipp-oldefar Eivind Austmann kom fra Kvinesdal, gjennom hans datter Bjørg, hennes sønn Jørundar, og hans datter Thorhild som var gift med Eirik Raude, som oppdaget Grønland.

Sagaene forteller at ikke bare sønnen Leif dro til Vinland, men også hans bror Thorvald og hans søster Freydis dro på ekspedisjoner til Amerika.

Aril Edvardsen avsluttet med å henvise til at hans mor Astri Edvardsen hadde to tipp-oldebarn på 7 og 5 år da hun døde. Så Eivind Austmann fra Kvinesdal kunne dermed nesten ha opplevd at hans tipp-oldebarn Leiv Erikson oppdaget Amerika.

– Dette må jo være noe å slå i bordet med for lederne for Utvandrerfestivalen i Kvinesdal, som feirer 20-års jubileum i juli, poengterer han.

Til Russland og Abkhasia i mai
Aril og Kari Edvardsen kommer 2. april tilbake til Norge etter 5 måneder i Florida. Ca. 25. mai drar de videre til Russland og muslimske Abkhasia ved Svartehavet for å holde møtekampanjer. Etter en møtekampanje på invitasjon fra Abkhasias første president i 1995 har Troens Bevis holdt kontakten med det lille landet i Kaukasus. I anledning Norges 100-års jubileum i 2005 holdt Troens Bevis en solidaritetsaksjon for Abkhasia som resulterte i flere nødhjelpsendinger til den vanskeligstilte nasjonen.

TV-sendinger til Nord-Amerika
Under oppholdet i Florida nå i vinter har Aril og hans TV-medarbeidere ved USA-kontoret i Fort Lauderdale også produsert mellom 30-40 TV-program for Sarons Dals 24 timer TV-sendinger på arabisk og engelsk. Nytt fra januar 2008 er at Troens Bevis nå også har satellittsendinger over hele Nord-Amerika, Canada, og De karibiske øyene. I 2007 ble det registrert 77 000 arabere i Nord-Amerika som var «interessert» i disse evangeliske programmene etter prøvesendinger og over internett. Det høye antallet seere som også logger seg på internettsendingene har sprengt kapasiteten på serveren, slik at Troens Bevis må nå investere i og installere en betydelig større mediaserver.

Se også Filer nedenfor: Diagram over hans slekt som Powerpoint link. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter