3 imamer besøkte Sarons Dal

Denne uken var 3 imamer fra moskeer på Østlandet på besøk i Sarons Dal i forbindelse med en fredskonferanse som skal holdes i Tønsberg der Aril Edvardsen tar initiativ til dialog mellom muslimske og kristne ledere.

– Hensikten er ikke å blande religioner, det skal vi ikke, men å bryte ned fordommer slik at vi kan respektere hverandre og samarbeide for å få fred i verden, sier Aril Edvardsen.

De tre imamene som denne uken besøkte Sarons Dal og bor i Norge er opprinnelig fra Somalia, Afghanistan og Pakistan. Besøket var en forberedelse til en større freds konferanse i Tønsberg i Juni. Da kommer flere kjente og store imamer fra utlandet som Aril Edvardsen har knyttet kontakt med gjennom kampanjene han har holdt i en rekke muslimske land de siste årene. I tillegg kommer også flere prester fra både statskirken og frikirkemiljøet i Norge til å delta på konferansen.

Da Aril Edvardsen besøkte Nei til Atomvåpen konferansen i Hiroshima i fjor sommer og hadde samtaler med Hiroshimas ordfører Tadatoshi Akiba, ble han sjokkert over å oppdage hvor lite engasjert verdens religiøse ledere er i kampen mot masse- ødeleggelsesvåpen. Han ser mer enn noen gang behovet for at religiøse ledere fra alle religioner kommer på banen og blir involvert i de store truslene som verden nå sliter med, slik som fattigdom, miljø, krig, terrorisme og atomvåpen.

Allerede i 1999 arrangerte Troens Bevis en internasjonal fredskonferanse
i Oslo og Sarpsborg med bred internasjonal deltagelse fra politiske og religiøse ledere. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter