Ny TV-serie viser hvordan det umulige kan bli mulig

”Drømmeren” er en ny serie på Miracle-kanalen som oppmuntrer arabere til å strekke seg etter drømmene sine. Serien gjør dette ved å dokumentere eksempler på mennesker som har fått til det de har drømt om å gjøre mot store odds.

 

Dr. Josh Tawfiq fra Kairo var førstemann ut i en ny TV-serie som vises på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal. Hvert program fokuserer på en person som har trosset motgang og oppfylt drømmene sine.

Dr. Tawfiq jobbet som gymlærer i Kairo og hadde trange kår for familien. Så ble han tilbudt jobb som gymlærer på Egypts største barnehjem lengre nord i landet, som ble startet av misjonæren Lillian Trotter, i Assut. Etter en stund ble han spurt om å trå inn for direktøren som skulle være borte en stund. Josh har sterke organisatoriske evner, og klarte i løpet av kort tid å foreta så mange positive forbedringer på barnehjemmet at han etter hvert ble tilbudt jobben som direktør.

Med til historien hører også konkrete bønnesvar der han forteller om tider da de ikke hadde mer mat til barna og alle ba til Gud om hjelp. Så dukket det alltid noen uanmeldt opp på døra med mat eller andre ting som de trengte.

Etter 11 år i Assut reiste Dr. Tawfiq tilbake til Kairo med familien der han startet bedriften «Think and Do.»

I dag har han 735 ansatte og driver blant annet med mikrolån til nye entreprenører i hele Egypt, og har store sentre med yrkesrettet opplæring.

– Nå er jeg 70 år, og de neste 10 årene drømmer jeg om å bygge en egen landsby utenfor Kairo som skal mate åndelige, sosiale og yrkesrettet behov. Der vil jeg også ha en stor skog hvor muslimske og kristne ungdommer fra alle retninger og kirkesamfunn skal plante trær sammen og lære at det viktigste i livet er kjærlighet, forklarer han.

Hensikten med den nye TV-serien er å oppmuntre folk til å virkeliggjøre drømmene sine og å gi dem tro til å gripe anledningene som byr seg. Det blir også snakket om hvordan en oppdager evnene sine og praktiske råd om hvordan en utvikler dem.

– Mange ungdommer i Egypt er veldig frustrerte for selv om de har gått mange år på skole og universitet er det vanskelig for dem å finne arbeid. Det er fint å vise dem at med sterk motivasjon og pratisk veiledning er det mange eksempler på folk som har klart å gjøre store ting tross vanskeligheter, forklarer kanalens egyptiske programmedarbeider i Sarons Dal.

Det er Troens Bevis sin egyptiske mediamisjonær som produserer serien.

Den 24-timers arabiske satellittkanalen fra Sarons Dal blir kun drevet med frivillige gaver. Ønsker du å være med å gi din støtte til dette arbeidet, kan du klikke her.

Se også: «Den første media-misjonæren er klar.»
www.tbve.no/nyheter/media/den-foerste-media-misjonaeren-klar.htmlFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter