Pinsen forsetter som aldri før Millioner tar imot Jesus

Jesus-vekkelsen som begynte i pinsen for 2000 år er sterkere enn noen sinne. Da ble 3000 mennesker døpt på en dag, nå sies det at 16 000 muslimer blir Jesustroende hver dag.

 

Chuck Colson blir regnet blant USA’s fremste ekspert på hva som skjer i verden på kristenfronten. I en artikkel av Colson som står på trykk i Troens Bevis-bladet for mai fremgår det at ferske rapporter forteller om enorme Jesusvekkelser verden rundt. Det spesielle er at den folkegruppen som kanskje er mest berørt av Jesusvekkelsen i verden i dag er den gruppen som har vært mest uberørt av evangeliet de siste 1400 årene. Ifølge mange rapporter fra Russland var det 2 millioner etniske muslimer som ble Jesustroende i fjor. 10 000 franske muslimer kom til tro på Jesus, og det samme gjorde 35 000 tyrkiske muslimer. I India var det minst 10 000 muslimer som ville tro på Jesus som deres frelser.

Stor effekt av satellittevangelisering
Colson forteller at forfatteren Joel Rosenberg skriver detaljerte, fantastiske historier i sin bok ”Epicenter” om muslimer som kommer til tro på Jesus i de muslimske landene i Nord-Afrika.

I Algeria, fødestedet til St. Augustine, har mer enn 80 000 muslimer vendt seg til Kristus de senere årene. Dette har skjedd til tross for at muslimske ledere har laget lover som forbyr evangelisering.

Avisene i Marokko skriver åpenlyst om deres bekymring over at 25 000 til 40 000
muslimer har blitt Jesu etterfølgere i løpet av de siste årene, hovedsakelig på grunn av satellitt-TV.

Utrolige tall fra Egypt og Sudan
Historiene er ifølge Colson enda mer fantastiske i hjertet av Midtøsten. I 1996 solgte det egyptiske bibelselskapet kun 3 000 eksemplarer av Jesusfilmen. I år 2000 solgte de utrolig nok 600 000 eksemplarer.

I Sudan har mer enn 5 millioner muslimer tatt imot Jesus de siste årene, til tross for den forferdelige forfølgelsen av kristne som har skjedd i mange deler av landet.

6 millioner Jesustroende fra Irak til Arabia
I Irak har flere enn 5 000 muslimer kommet til tro på Jesus som deres Frelser, etter at de store kampene under Irak-krigen har gitt seg, ifølge Colson.

Disse høye tallene skaper også uro i den muslimske verden, og Sheik Ahmad Al Quatanni, en av de muslimske topplederne, sa nylig på den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera: ”Hver dag omvender 16 000 muslimer seg til kristendommen, det er 6 millioner i løpet av ett år. Dette er en tragedie.”

Det er mulig at sheiken overdrev tallene sine for å vekke en reaksjon, men det er helt klart at noe som tidligere var uhørt nå skjer, sier Colson.

Miracle-kanalen bekrefter tendensen
Troens Bevis sin satellittkanal, Miracle-kanalen, har de siste årene registrert akkurat samme tendens som Chuck Colson beskriver i artikkelen. Responstallene fra den arabiske verden har gått rett opp, og i 2008 var det over 58 000 arabere som tok kontakt for å vite mer om Jesus etter å ha sett på satellittkanalen fra Sarons Dal.
– Programmene våre fokuserer på Jesus og ikke på religionen. De forskjellige programmene som vi har for ungdom, for familien, program som tar for seg kulturelle tabuer, Aril Edvardsens program om Islamsk lære – alle disse peker på at Gud er på din side. Dette gir nok folk et ønske om å lære mer om Gud og hva han kan gjøre for dem. Jeg tror sterkt at det er Guds time for den muslimske verden, der Gud kaller på muslimer som lengter etter å høre hans stemme. Jeg tror Gud leder folk til kanalen så de kan få et nytt håp i livet sitt, sier Barty Shokralla som er leder for Miracle- kanalen.

Se hele artikkelen i Troens Bevis bladet for mai, 2008. For å motta bladet gratis i 1 år, klikk her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter