Zanzibar er neste sted ut

Det neste stedet Troens Bevis reiser til er Zanzibar i slutten av august. Da skal Aril Edvardsen holde en unik hiv, fattigdoms og aids konferanse med øyas politiske og religiøse ledere. Så blir det stor evangelisk kampanje for øygruppens mange muslimer.

Allerede mot slutten av august setter Aril Edvardsen, Rune Edvardsen og ett team fra Troens Bevis seg på flyet for å reise til Zanzibar, en øygruppe utenfor Tanzanias østkyst.

– Her er det umulig å skyte bom, uansett hva vi gjøre kommer vi til å treffe blink, sier Rune Edvardsen om den evangeliske kampanjen de skal holde på øya fra 25. – 31. august.

Zanzibar har nemlig en muslimsk befolkning på 97 prosent, de resterende 3 prosent er en blanding av hinduer og kristne. Derfor føler Rune Edvardsen seg rimelig sikker på at uansett hva de gjør er det mennesker som er fremmede for evangeliet som kommer til å komme på møtene. Og etter resultatene Troens Bevis har opplevd i en rekke muslimske land de siste årene, slik som Senegal, Pakistan og Sudan, er det gode forhåpninger om at møtene kommer til å lykkes.

– Vi har virkelig tro på et gjennombrudd på Zanzibar denne gangen, sa Rune Edvardsen fra talerstolen i Sarons Dal under sommerstevnet i juli.

Det har vært holdt evangeliske kampanjer på øygruppen tidligere, men på grunn av motstand og andre vanskeligheter har det store gjennombruddet for evangeliet uteblitt.

Men Rune Edvardsen tror det åndelige klimaet har forandret seg den siste tiden, og håper at mange nå er klare til å høre evangeliet. Etter flere forberedende turer der han har samtalt med politiske og religiøse ledere på øya, føler han også at han har gode støttespillere med på laget.

Selve invitasjonen til Zanzibar kom etter Aril Edvardsens kampanje i Dar es Salaam sommeren 2007. Muslimske ledere som deltok på hiv, fattigdom og aidskonferansen var så imponert over det de så og hørte at de insisterte på ett besøk av Aril Edvardsen til sin egen øygruppe.

Fattigdom og aids konferansen blir holdt på 25 august der hensikten er å bringe ledere sammen fra forskjellige grupperinger for å finne løsninger på noen av de største problemene i landet.

Da Tanzanias president hørte at Troens Bevis hadde lykkes på forhånd å samle de religiøse lederne inne på fastlandet i Tanzania under fattigdomskonferansen i fjor sommer innrømmet presidenten at det var noe han selv aldri hadde lykkes med, og gjorde ære på konferansen med sin egen deltagelse.

Økonomisjefen i Sarons Dal kan imidlertid opplyse at det er fremdeles stort behov for midler til aksjonen, og han håper på flere gaver fremover øremerket Zanzibar kampanjen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter