Ny dugnadstur til Kongo for å bygge barnehjem

16. august reiser en gruppe på ti nordmenn på en to ukers dugnadstur til Goma i den krigsherjede Republikken Kongo. I samarbeid med Stiftelsen Dina skal de være med å bygge ut et barnehjem for jenter som har blitt utsatt for grusomme overgrep av soldater.

 

 Se innslag fra NRK Sørlandet (sett tidslinjen til 9 minutter)

Kapasiteten på Dinasenteret i Goma fullstendig sprengt, og arbeidet med å utvide senteret for å kunne ta imot 120 jenter er i gang. En gruppe på ti nordmenn klar for å reise ned for bidra med byggingen sammen med lokale ildsjeler. Dette er ren dugnad. De betaler selv reise og opphold + ca 15000 kr til byggematerialer.

Til gjengjeld får de en opplevelse for livet, der de på nært hold får sett hvilke grusomheter krig og fattigdom fører med seg. Men der de også får møte barn som har fått en ny start i livet og oppleve deres enorme livsglede og fremtidsoptimisme.

Startet med lille Dina

Da Rune Edvardsen fra Troens Bevis var på reise i Kongo for første gang i 2001, kom han over Dina på to år som var blitt voldtatt av to soldater og så vidt overlevde. Han ble så grepet av historien til den lille jenta at han bestemte seg for å gjøre noe for henne og andre i samme situasjon. Dermed ble Stiftelsen Dina etablert, og ett barnehjem med plass til drøyt femti jenter bygget i Goma. Senere ble det også startet hjelpearbeid for forfulgte pygmeer med bl.a skole inne i skogene i Masisi, og en skole med 1200 elever etablert i nabolandet Burundi. Alt finansiert ved hjelp av støttespillere i Norge.

I fjor ble ett senter for jenter som har fått barn som følge av voldtekt åpnet i byen Bukavo.

Det ble gjort ferdig av en gjeng idealistiske nordmenn som i regi av Stiftelsen Dina reiste ned for å hjelpe til med byggingen.

Ny tur i november

Det er et stort prosjekt som er igang med utvidelsen av senteret, og teamleder Helge Flatøy forteller at en ny tur allerede er planlagt i november for å gjøre det nye boligkomplekset ferdig.

Er du interessert i å være med på denne turen, så ta kontakt med Helge Flatøy i Troens Bevis. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter