Dugnadsgjengen på plass i Goma

Snart er første uka unnagjort, og gjengen kan melde om at jobben med å utvide Dinasenteret går fint og alle har det bra.

 

– Vi har kommet opp i en meters høyde allerede på deler av bygget, og det er ikke så verst, for det blir ett rimelig stort bygg!

Det kan en fornøyd teamleder Helge Flatøy melde fra Goma i Kongo.

Mandag ankom gjengen på ti Dinasenteret i Goma for å være med og bygge den nye fløyen på senteret. Kapasiteten er i dag fullstendig sprengt, men når nybygget står klart vil den bli fordoblet og 120 jenter få hjelp og tak over hodet gjennom arbeidet til Stiftelsen Dina.

I tillegg blir personalet på Dinasenteret undervist av to sykepleiere som er med på turen i sårbehandling og bruk av førstehjelpsprodukter som Snøgg i Kristiansand velvillig har sendt med teamet.

Sterke inntrykk

– Alle er friske, og arbeidsinnsatsen er enorm hos deltagerene her nede, forteller Helge Flatøy videre. Noen har også tatt en tur ut til den enorme flyktningeleiren utenfor Goma, der mellom 500 000 og en million mennesker lever under fryktelige forhold. De kunne fortelle om vanvittig sterke inntrykk fra en verden som er så enormt forskjellig fra hverdagen hjemme i Norge.

Nå gjenstår en uke med muring, før turen går hjem igjen til Norge. Flatøy takker hele gjengen som er med ned og sponsorer hjemme i Norge som gjør dette prosjektet mulig, og som vil gi nytt håp til jenter i Kongo.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter