Regjeringen deltar i begravelsen

Aril Edvardens bortgang vil bli markert med krans og tilstedeværelse fra regjeringen.

 

Det forteller kommunikasjonssjef ved statsministerens kontor Trude Måseide. Misjonæren og evangelisten Aril Edvardsen begraves hjemme i Sarons Dal i Kvinesdal på mandag.

– Det er en ære at regjeringen ønsker å markere stunden med tilstedeværelse og kransenedlegging. Det er ikke mange mennesker forunt å få en slik oppmerksomhet.

Det tar vi som en æresbemerkning, sier styremedlem i Troens Bevis Lars Agnar Rosten. Han har jobbet med Edvardsen i over 20 år og er rørt over all oppmerksomheten dødsfallet har fått. At regjeringen nå deltar synes han er svært gledelig, men ikke overraskende.

– Det står sånn sett i stil med den oppmerksomheten han har fått nasjonalt og internasjonalt, sier han.

Først i Sarons Dal hallen

Edvardsens bortgang vil først bli markert med en offisiell seremoni i Sarons Dahl-hallen. Her vil regjeringens representant delta, trolig sammen med en rekke prominente gjester fra inn- og utland. Etter at kisten er ført ut av stevnehallen vil kun den nærmeste familien følge med til kirkegården ved Kvinesdal kirke. Der vil han ble stedt til hvile.

Edvardsen døde lørdag under en reise i Kenya, der han sammen med kona Kari skulle være noen dager for å hvile ut etter en kampanjetur. De to var dessuten i Afrika for å feire at de begge fylte 70 år i år.

Edvardsens båre er ventet å ankomme Norge torsdag. Kona Kari og sønnen Rune er fortsatt i Kenya. De vil komme hjem sammen med båren.

Se også Vårt Land:
http://www.vl.no/kristenliv/article3775820.ece

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter