Vil ta Jesus inn i nye områder

-Jeg har talt til 1.5 millioner mennesker de siste 5 årene. Verden blir fattigere, den blir bare mer elendig, og nå trenger jeg hjelp fra dere til å ta Jesus inn i områder som han aldri har vært, sa Rune Edvardsen da han samlet en ring av kristne forkynnere og pastorer rundt seg etter Arils begravelse.

Av Bente Rognmo Thakre

Det var en ydmyk mann som stod frem og fortalte om det store ansvaret som nå lå på hans skuldre etter Aril Edvardsen, grunderen av Sarons Dal og et misjonsverk som har introdusert millioner av mennesker til evangeliet gjennom ett virke som varte i over 40 år. Da bisettelsen av Aril Edvardsen var over benyttet Rune Edvardsen anledningen til å samle kristne ledere og predikanter som var til stede for å dele sine tanker for fremtiden, og også for å be om forbønn. Flere av dem som var til stede var personer som har støttet Arils arbeide i en årrekke. Nå håper Rune at de også vil støtte han.

-Da jeg den første kvelden satt alene i Mombasa sammen med mamma tenkte jeg at jeg har lyst til å treffe dem som har stått pappa nær i alle år. Nå vil jeg ha hjelp, jeg kan ikke ta dette ansvaret alene, dere må stå sammen med meg. Ser du noe som du har, noe som kan være med å gjøre jobben, er du hjertelig velkommen om bord, sa Rune.

Vil gjerne ha menighetene med

Ønsket hans er at menighetene skal kunne se det store misjonsverktøyet Sarons Dal har bygd opp som en enorm resurs de kan kanalisere sin egen misjon gjennom. På den måten kan menighetene nå lengre, være mer slagkraftig og få mer igjen av det de invisterer av tid, mennesker og midler enn om de skal stå for alt alene.

Et godt eksempel på dette er Sørlandskirken i Arendal.

–Vi er stolte av det store misjonsarbeidet som menigheten vår står i, takket være Troens Bevis sitt arbeide som vi får være med på og også gjøre til vårt eget, forklarte pastor Kai Johansen. Han og flere menighetsmedlemmer har vært med og sett nødhjelpsarbeidet i Kongo som de er med å støtter, der Kaj også fikk tale på  kampanjen. Nylig var han og hans kone med Rune på kampanje til India der både han og hans kone underviste flere hundre indiske forkynnere på predikantseminar. Under det siste sommerstevnet i Sarons Dal var Kai en av talerne, og ungdommene i Sørlandskirken gjorde barne-og ungdomsplanetene til sin egen sommerleir.

Bedre å bli undervurdert

-Faren min har vært en stor brøytespiss og kanskje ikke alltid like enkel å samarbeide med, men jeg er mye mindre enn han, sa Rune og pekte på sin egen størrelse, noe som utløste latter blant tilhørerne.

-Men det var en ting jeg lærte av min far da jeg var med ute og for første gang traff en president, at det er mye bedre å bli undervurdert enn overvudert. Aril hoppet bokstavelig talt ut av vinduet på realskolen da han bar 15 år og så seg aldri tilbake. Allikevel fikk han åpnet dører som nå står åpne for evangeliet over hele verden. Nå kan vi gå gjennom disse dørene og ta Jesus inn i områder som han aldri har vært i, og det er det jeg vil gjøre, fortalte Rune.

-Det er helt fantastisk å fortelle om Jesus til mennesker som aldri har hørt om han før. Ingen har lest bibelen, ingen kjenner til historiene, da må en bare fortelle kjernen i evangeliet, og da koser jeg meg, det er det jeg har lært fra min far når jeg har fulgt han på reiser siden jeg var liten gutt, sa Rune.

-Verden blir bare fattigere, den blir bare med elendig. Hva er det verden trenger, jo det er fred og det er rettferdighet. Hvem kan bringe det? Jo det er Jesus, men det er vi som må ta han ut til verden. Han sa selv at han har satt seg ved faderens høyre hånd i himmelen, og det er vi, du og jeg, som må bringe Jesus inn i disse områdene, avsluttet Rune.

Som et håndtrykk fra Gud

Da de som var tilstede løftet hendene i bønn for å velsigne Rune Edvardsen i hans nye oppgave, fikk Erling Thu følgende ord til Rune:

«Jeg har valgt deg ut, nå har dagen kommet. Du skal stå frem i ny kraft, ny nåde, ny styrke. Du skal ikke være en kopi eller en kloning av faren din. Jeg skal bruke deg for å bringe skarer på skarer inn i Guds rike.»

Nå er bare spørsmålet om også andre vil gi han dette håndtrykket og gå sammen med Rune inn i fremtiden til Troens Bevis og tjenesten som Aril Edvardsen brukte hele sitt liv på å bygge opp.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter