Innfødte misjonærer og skyhøye matvarepriser

Store behov i Abkahsia og Russlands Svarthavskyst

 

”Vestens politikere kan jo ikke holde på to tanker i hodene på en gang”, sa Aril Edvardsen i juni som svar på biskop Ivan Chekhunovs frykt for at de mange innfødte misjonærene og deres familier han har ansvaret for, nå skal måtte leve under fattigdomsgrensen og sulte.

Biskop Ivan, som er Troens Bevis kontaktmann og overseer for alle våre innfødte misjonærer i det tidligere Sovjet, sa dette med tanke på at råstoffer til matvareproduksjon nå blir brukt til biodrivstoff og fordobler matvareprisene over hele jorden, særlig i fattige land. Men bare en kullgruve i Kina spyr ut om lag like mye CO2 som hele Norges bilpark.

Da Kari og Aril Edvardsen besøkte Abkhasia og Russlands Svarthavskyst med møter i mai/juni i år fikk de selv erfare hvordan matprisene har skutt i været i disse områdene. Her kan man ikke leve med små inntekter som i India og Afrika, fordi lønninger og pris på mat nærmer seg nå europeiske forhold.

Under samtalene Aril Edvardsen hadde med Abkhasias President Sergey Bagapsh, sa han til tross for dette: ”Abkhasia trenger ikke bare humanitær hjelp, men har enda større behov for åndelig og moralsk hjelp”.   

”Utsendelse og evangelisering av innfødte misjonærer gir store resultater for evigheten. Penger brukt til dette gir mer glede og resultater enn penger brukt til pizza, is, cola, ukeblader og dataspill,” skrev Aril Edvsen etter turen til Abkasia.

Gjennom de nærmere 16,000 innfødte misjonærene som Troens Bevis har utsendt og underholdt siden 1960 har det skjedd eventyrlige ting.

Ivan Chekhunov forteller at gjennom Troens Bevis virkegrener, inkludert innfødte misjonærer, har over 600 menigheter og hundretalls husmenigheter blitt plantet i de tidligere Sovjetrepublikkene. 40 av disse er i Abkhasia og Sochi fylke, som Aril og Kari fikk besøke på denne turen.

De innfødte misjonærene som presenteres på bildene trenger gjennomsnittlig ca. kr. 1000 mer i underhold pr. måned.  Øsnker du å være med å støtte en av dem kan du kontakte Troens Bevis på [email protected] eller ring (47) 38 35 75 00.

Klikk her for å se bilde av evangelistene. pdf fil. Bla om til side 45.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2008.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter