– Vi er alle søsken i Jesus

– Vi står sammen som familier for Burundi. Dette sa president Pierre Nkurunziza under middagen som Utviklingsminister Erik Solheim holdt for presidenten i Oslo forrige uke.

Presidenten fortalte videre at Troens Bevis hadde betydd enormt mye for nasjonens fredsprosess og åndelige forandring.

Rune og Sølvi Edvardsen var invitert til middagen som Pierre Nkurunzizas venner. Det var på en kampanje med Aril Edvardsen at den tidligere opprørslederen ble frelst, og senere ble valgt til Burundis president.

Spennende planer for Burundi
Rune Edvardsen møtte først presidenten på tomannshånd der de diskuterte videre samarbeid i Burundi. Samtalene førte til nye spennede planer der Rune og presidenten sammen skal turnere Burundi og holde evangeliske kampanjer.

Stiftelsen Dina skal også engasjere seg enda mer for barn i Burundi og bygge flere skoler som er noe av det viktigste nå i landet. Presidenten fortalte også at han var svært lei seg over Aril Edvardsens bortgang og hilste så mye til Kari og de som var igjen.

Ett eksempel for andre nasjoner
Deretter var det middag sammen med et førti-talls representanter fra norsk politikk og næringsliv. Her talte først Utviklingsminister Erik Solheim (SV) og hilste spesielt Rune og Sølvi velkommen som spesielle venner av presidenten. Han fortalte om Pierre Nkurunziza  innsats for fred i Burundi og kalte den enestående. Han sa at Norge ville støtte denne prossessen videre i fremtiden og at Burundi er et eksempel for andre nasjoner. I sin tale nevnte også Erik Solheim spesielt Troens Bevis engasjement i Burundi som hadde styrket forholdet mellom Burundi og Norge på en helt spesiell måte.

Venner for alltid
Presidenten takket i sin tale for samarbeidet og den hjelpen Norge bidrar med og fortalte at det er til stor hjelp i fredsprossen og i utviklingen av nasjonen. Til slutt holdt han en spesiell tale til Rune og Sølvi og sa at Troens Bevis hadde betydd en forandring i Burundi og han og Rune villle være venner for alltid.

Etter middagen utalte presidenten at «vi er alle er søsken i Jesus.» Flere av de innbudte gjestene var svært intressert i historien og bakgrunnen til dette samarbeidet og vennskapet mellom Pierre Nkurunziza og Rune Edvardsen. Og allerede i mars møtes de to igjen da de altså skal reise rundt i Burundi og spre budskapet om Jesus til den lidende sentral-afrikanske nasjonen. Og at behovet er enormt, det kan pastoren i presidentens menighet underskrive på. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter