Egen Dina-dag på Flekkefjord Videregående

Etter en vellykket innsamling i fjor har Flekkefjord videregående bestemt at det også i år skal være en innsamling til Dina-barna i Kongo.

 Helge Flatøy fra Dina Stiftelsen forteller at han var invitert på besøk til Flekkefjord videregående i forrige uke. Der viste han video og fortalte elevene og lærerne om nødhjelpsarbeide til Dina Stiftelsen i Kongo.

-Det virket som de var veldig motivert til å gjøre en jobb så det blir spennende å se hva de får til, sier Helge.

I fjor klarte skolen å samle inn 100 578,- kroner under den entusiastiske ledelsen til Linn Cecilie Lilledrange fra Kvinesdal. Det var hun som i fjor tok initiativet til at innsamlingen under Operasjon Dagsverk på Flekkefjord videregående skulle gå til Dina-stiftelsen.

Lederen for Dina-dagen i år er Camilla Stokka.

Skolen har også bestemt at Dina-dagen nå erstatter den tradisjonelle Operasjon Dagsverk. Dette er på grunn av at skolen nå velger å fortsette støtten til Dina Stiftelsen i stedet for det forhåndsbestemte prosjektet som følger Operasjon Dagsverk på landsbasis. Men elevene kommer fremdeles til å gå ut i jobb i en dag der de får en fastsatt daglønn på 300 kroner. Deltagelsen er frivillig og elevene som vil delta kan også gi beløpet uten å jobbe, om de ønsker det.

Dina Stiftelsen har flere store prosjekt på gang i øst Kongo der de akutte behovene for de kriserammede blir stadig større. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter