Muslim fra Saudi Arabia Jeg vil gjerne gratulere alle som er med på å lage denne flotte kanalen

Responsen på Miracle-kanalen fortsetter å gå rett til værs. Dag etter dag tikker hundrevis av meldinger inn fra hele den muslimske verden, og i september kontaktet 8538 seere kanalen. Dette er bortimot 1000 flere enn i August.

-Jeg er en ung muslimsk mann fra Saudi Arabia og jeg vil gjerne gratulere alle som er med å lage denne flotte kanalen! Slik lyder en av de mange hilsninger og spørsmål som Miracle-kanalen får hver måned fra arabiske seere.

-Vi føler at dere er annerledes enn de andre, så vær så snill å være vennlig mot oss.  Jeg vil vite om bibelen er blitt forandret? Jeg vil også vite mer om Jesus Kristus og jeg vil at en person som er troende skal snakke med meg. Jeg vil lære mer, skriver Taysir fra Emiratene. Han er en av mange muslimske stemmer som nå gir lyd fra seg og stiller spørsmål de aldri våget tidligere.

Har ingen å spørre
Emiratene har i dag 4,5 millioner innbyggere som består av forskjellige folkegrupper, de fleste fra andre arabiske land. Den største gruppen i landet er Gulf Araberne på 1.5 millioner. Kun 0,03 prosent av dem er kristne, resten er muslimer. Det er derfor ikke så rart at Taysir presiserer at han vil snakke med en kristen for å få svar på sine bibelske spørsmål, de finnes ganske sikkert ikke i hans nærmeste omgangkrets. Og om de gjorde, er det strenge straffer for kristne som forteller muslimer om sin tro og kan oppfattes som evangeliserende. Utav de 43 landene som Miracle-kanalen fikk respons fra i september, var det 205 personer fra Emiratene som kontaktet oss.

De kristne forlater regionen
Det som også skjer i den arabiske verden er at antall nominelle kristne, dvs. de som er født inn i kristne familier, går sterkt ned. I 1900 var 40 prosent av befolkningen i Midtøsten og Nord-Afrika kristne. Dette var familier som har hatt kristne røtter som ofte går flere hundre år tilbake i tiden. Nå er det bare 4 prosent igjen av denne gruppen i denne regionen. En av årsakene er at mange kristne emigrerer til vestlige land.
Men det som er interessant å merke seg er at antall muslimer i dette området som blir Jesus troende har økt sterkt de siste årene, spesielt på grunn av satellitt-Tv og internett, noe som de religiøse lederne i stor grad er klar over.

Og stemmene som kommer inn til Miracle-kanalen etterlater ingen tvil.
-Jeg takker dere så mye for denne kanalen. Den er virkelig ett lys for dem som kommer til dere og leter etter sannheten og veien til frelse. Jeg vil gjerne ha hjelp fra dere, mine brødre. Jeg har nå kjent Jesus i 7 uker gjennom programmene som dere viser hver dag og nå er jeg overbevist om at Jesus er frelseren. –Mohammed

-Jeg er en muslim og jeg vil vite, hvorfor korset? -Ukjent

-Jeg er en ung mann og jeg bor i ett muslimsk land og ingen rundt meg vet at jeg har lært Jesus Kristus å kjenne. Vær så snill å be for meg.

Miracle-kanalen er i sterkt behov av flere partnere som er villige til å gå inn som månedlige støttepartnere. Vil du hjelpe oss med å ta evangeliet til araberne? Kontakt oss da på mail: [email protected] eller du kan gi en enkelt gave ved å klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter