Fremdeles vanskelig situasjon i Goma

Selv om opprørsleder Laurent Nkundas styrker nå har trukket seg tre mil nordover fra Goma, er situasjonen fremdeles vanskelig på Dinasenteret.

 Leder Stiftelsen-Dinas arbeid i Kongo, Dr. Kabutu, forteller i en SMS mandag at det fremdeles er vanskelig å få tak i mat, og prisen på det som finnes har blitt skyhøy som følge av urolighetene.

Han forteller om uro og redsel i hele regionen, og hundretusener er drevet på flukt. I byen Kahele, hvor Stiftelsen-Dina er i ferd med å bygge ett senter for over 90 kvinner, er det veldig urolig.

Opprørsleder Nkunda er nå iferd med å opprette nytt hovedkvarter i Rutshuru, noen mil nord for Goma. Det er i dette området Stiftelsen-Dina har kjøpt tomt til et nytt barnehjem, og hvor det i sommer ble satt igang et hjelpearbeid for flyktninger. I følge  Rune Edvardsen i Stiftelsen-Dina ble disse fordrevet under Nkundas fremrykking forrige uke, og situasjonen deres nå er ukjent.

I selve Goma er det innført portforbud og situasjonen er rolig. Folk i  Nord-Kivu håper nå at de internasjonale initiativene for å få igang fredsforhandlinger skal føre fram. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter