Flott møte med nye menigheter

-Det var en flott helg i Bergen, ikke minst var det fint å få kontakt med flere nye menigheter, forteller Rune Edvardsen etter tre møter i Bergen sist helg.

 Folk i alle aldersgrupper hadde tatt turen til hovedsalen i Forum lørdag kveld der stemningen var åpen og forventningsfull, ifølge avisen Norge i Dag. Møtet i Forum var en oppfølger til Folkemøtene som Aril Edvardsen tidligere holdt i en rekke byer. De er bygd opp rundt ett konsept der hensikten er å samle mennesker som ellers ikke er faste møtedeltagere.

Tangstad
Med på møtet var også den tidligere proff bokseren Steffen Tangstad og Thure A. Eriksen fra TX Vikings.
Tangstad bruker sin bakgrunn som proff bokser for å inspirere andre mennesker til å gjøre de rette valgene i livet.
Han fortalte at han i ung alder innså at livet består av valg, de valgene en tar selv, og det andre velger for deg.
– Dersom en vil vinne i sitt eget liv, må en ta noen aktive valg, sa han.
–Det er to valg vi ikke tar, det ene er å bli født, det andre er å dø. Mellom dette kan vi ta mange valg, og valgene vi tar får alltid konsekvenser for oss selv.
TX Vikings
Thure A. Eriksen, kjent fra TX Vikings, deltok med en blanding av underholdende stunts og forkynnelse.
Som et av stuntene blåses varmeflasker opp til de eksploderer.
– Vi har en forkynnerbit på alle stuntene, forklarte Eriksen.
-Stuntet med varmeflasken handler om spørsmålet evolusjon eller skapelse? TX-Vikingslederen sa videre at hensikten med dette stuntet et å illustrere hvor lite holdbar evolusjonsteorien egentlig er. Når varmeflasken eksploderer med et «big bang» er dette et bilde på at denne teorien ikke holder mål.

”Irene”
Rune Edvardsen brukte også kvelden til å dele personlige historier fra det humanitære arbeidet til Stiftelsen-Dina som han var med å starte i 2002.
Der inngår historien om en jente på 12 år som han tilfeldigvis traff en mørk kveld i en av Afrikas storbyer. Han tenkte på sine egne døtre som var trygt forvart i Norge, og ble slått av hvor forferdelig en ellers nydelig jente så ut, med store sår og skader på kroppen. Som svar på spørsmål fortalte hun at hun hadde blitt voldtatt av polititjenestemenn, og var nå blitt mor til en baby hun bar i en bylt på ryggen. Jenta ba om penger, og Rune ga henne en større pengegave før han gikk videre. Men klokken tre om natten klarte han ikke å skubbe bort bilde på netthinden av den stakkarslige jentungen, som het Irene. Han sto opp og gikk ut for å lete uten å finne henne. Edvardsen fortalte at denne natten mens han gikk og lette etter Irene opplevde han at Gud formidlet noe av sin egen, intense kjærlighet for verdens fortapte.
– Slik du har det inne i deg nå, den følelsen av smerte og fortvilelse, akkurat slik føler ”jeg” det for hver eneste en som ikke har kommet tilbake i min kjærlighetsplan, fortalte Rune og sa at denne følelsen har fulgt ham siden.

Varmt møte
Troens Bevis fikk også ett varmt møte med 3 nye menigheter søndag formiddag i Forum.
-Det var en flott helg, ikke minst det å få kontakt ed flere nye menigheter.
Troens Bevis er også takknemlige for ett titals nye partnere som ønsket informasjon om arbeidet videre. Nye misjonspartnere er ett av Troens Bevis sitt største behov i tiden fremover.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter