”Voldtatt i Kongo 2 år gammel – hjulpet av Norge”

Redaktør kaller Dina Stiftelsen sitt arbeid i Kongo et av Norges viktigste humanitære prosjekter.

 Etter å ha fulgt arbeidet til Troens Bevis gjennom mange år mener redaktøren i avisen Norge i Dag, Finn Jarle Sæle, at Troens Bevis sitt Kongo-arbeid er et av Norges viktigste humanitære prosjekter.

Etter Rune Edvardsen sitt besøk i Bergen sist helg, skriver redaktøren på lederplass:
”Sist helg fikk vi presentert Dina Stiftelsen i Forum i Bergen. Vi kan være stolt av at vi får være med på et av Norges viktigste humanitære prosjekter.”

Som en av deltagerne på Folkemøtet var redaktøren også tydelig imponert over Rune Edvardsens sterke personlige engasjement.
”Det er også gripende å se en norsk evangelist engasjere seg i et omfang – som en vakker dag kan gi en fredspris, mener Sæle, og beskriver detaljert arbeidets omfang:
”40 ganger har Rune Edvardsen vært i Kongo. Seks ganger i året reiser han dit. En gang i året er det evangelisk kampanje som samler 20 000 eller 50 000. Mennesker blir frelst i skarer. Menighetene vokser – midt i massakerbeltet i Kongo. Dette er det Afrika som Morgenbladet kalte det gjenfødte Afrika – i en reportasje tidligere i år. Evangeliets sterkeste vekstområde, enda sterkere enn Kina, Latin-Amerika, og Indonesia som står i vekkelse fra kyst til kyst.”

De siste par årene har Dina Stiftelsen sitt arbeid fått god pressedekning av lokale medier i sør-norge, men nå tror redaktøren at det er like før resten av landet også oppdager arbeidet som når dypt inn i Afrikas mørke hjerte rundt Kivu-sjøen.
”300 000 brevkurs sendes ut i Kongo. Over 70 seksuelt misbrukte barn i alderen 2-15 år har fått flytte inn i Dinasenteret. Arbeidet vokser. I Kvinesdal har skoler og organisasjoner engasjert seg sterkt. Vi har en følelse av at resten av Norge vil gjøre det samme snart, poengterer Sæle.

Klikk her for å lese hele lederen i Norge i Dag. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter