Holder Dinaskolen åpen i Goma

-De 70 jentene og 50 guttene på Dinasentrene i Goma i Kongo går på skolen vår på dagtid, og etter skoletid elsker de å hjelpe oss med dugnadsarbeidet, forteller Helge Flatøy direkte fra Kongo.

Helge Flatøy, Goma:
Denne uken har vi jobbet med gulvene, og har begynt på vinduene og dørene samtidig som vi gjør veggene klar for maling.

Vi har ikke hatt noen personlige krigsopplevelser under turen så langt, men folk her er nervøse. De får noen av de samme nyhetene som vi gjøre hjemme. Men for dem er dette ganske normalt. Den eneste forskjellen er at endelig har den vestlige pressen begynt å rapportere om forholdene her.

For noen dager siden møtte vi med FN-majoren som er ansvarlig for sikkerheten i Goma, og han fortalte oss at byen var tålig trygg så lenge vi holder oss inne i byen etter mørkets frembrudd, og det gjør vi selvsagt.

Det er utrolig å se hvor hardt folk her arbeider, og hvor mye de setter pris på at vi er her for hjelpe dem. Mesteparten av folkene fra den vestlige verden dro herfra for flere uker siden, og de har føler sterkt at resten av verden ikke bryr seg, og derfor betyr det spesielt mye for dem at vi er her.

Vi er alle merket at historiene som vi hører, og imponert over hvor mye de selv gjør for å hjelpe til i en situasjon som denne.

Rune Edvardsen og pressekontakt Geir Egeland er nå fremme i Nairobi og reiser inn til Kongo på tirsdag. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter