Trolldomskraft og okkulte fenomener

En ny tv-serie om skjulte farer rundt okkult aktivitet ble spilt inn i Kairo i begynnelsen av november for Miracle-kanalen.

 

-Det er veldig populært blant mange arabere å gå til spåkoner eller oppsøke folk som har kontakt med åndeverden for hjelp mot sykdom, om det er noen de misliker eller de er ulykkelig forelsket, forteller daglig leder for Miracle-kanalen, Barty Shokralla.

I den nye programserien som ble spilt inn i Kairo i begynnelsen av november setter søkelyset på den okkulte verden og personlige historier der mennesker forteller hvordan det som virket som ganske uskyldig lek i utgangspunktet, førte inn i ett mørke med stor frykt og angst.

Barty Shokralla, som selv var med i panelet på programserien, forteller at det var et interessant tema som krevde grundig forberedelse i forkant.

-Gjester i programmet fortalte at ganske uskyldige ting, som er helt vanlig å gjøre i den arabiske verden, som det å lese i kaffegruten, hadde ført dem inn i et mørke det nesten var umulig å komme ut av, forteller Shokralla.

Mange steder i den arabiske verden er religionen blandet med folketro og animisme. Det er stor frykt for jinns, eller onde ånder, og frykten for ”det onde øyet” er også helt vanlig blant mange arabere.

-Gjestene fortalte at de etter hvert skjønte at de var blitt involvert med virkelig onde krefter og at det ikke var noen uskyldig lek lenger. Det gikk så langt at flere fryktet både for sitt eget og barnas liv. Men med hjelp fra Jesus klarte de etter hvert å bryte makten de onde kreftene hadde fått over dem. Det som egentlig er litt skremmende er at når de søkte hjelp andre steder, ble problemene bare større. Det er bare Jesus som har makt til å bryte disse kreftene, og det er ikke noe å spøke med, forteller Shokralla.

-Så det vi ønsker å gjøre med programmene er å advare folk før de blir involvert i disse aktivitetene, og dersom de allerede er det, at de kan de bli satt fri av Jesus Kristus, forklarer Shokralla.

Programserien har 15 episoder som etter planene skal vises på Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal fra Januar, 2009. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter