Seerne har behov for å vite at de ikke står alene

Mange av Tv-seerne som ringer inn står helt alene med sin nye tro. For dem blir kontaktsenteret for Miracle-kanalen deres eneste møteplass med andre kristne.

 

Av Bente Rognmo Thakre

-Vi har en stor tjeneste over internett og gjennom telefonsamtaler. I løpet av de siste månedene har antall henvendelser vi får økt dramatisk. Mange mennesker forteller hvordan programmene har påvirket deres liv, forteller Merzek Boutros, lederen for oppfølgingsarbeidet til Miracle-kanalen.

Han forteller at de fleste av disse menneskene ikke har noen menighet. For dem blir kanalen som en møteplass. Den hjelper dem å lære om livet med Jesus.

-Vi har begynt å få mange vitnesbyrd fra mennesker som opplever både mirakler og Guds kraft. Vi har også mange flotte opplevelser med folk over internett. Noen ganger leser vi bibelen og ber sammen. Tiden vi bruker til dette er veldig viktig for disse menneskene for de trenger å vite at de ikke er alene. Her snakker vi om mennesker fra hele den Arabiske verden, Egypt, Libya, Algeria, Marokko, Saudi Arabia, Yemen og Libanon, sier Merzek.

-En av disse er en mann som heter Abed som vi er i kontakt med over Skype. Han kommer ifra Saudi Arabia og tok nylig imot Herren. Han lastet ned hele bibelen fra internett og nå leser vi den sammen.”

Bare i november 2008 var det 9120 seer henvendelser til kontoret som Merzek bestyrer i Stockholm. Han forklarer at det er mange som kontakter dem med familieproblemer. Spesielt søker kvinner hjelp på dette området.

Bønn åpnet dør for syk datter
”En annen mann fra Nord Afrika, fra muslimsk bakgrunn, begynte å kontakte oss over internett. I hans land er forfølgelsen av kirken veldig hard. Men han sa at Miracle-kanalen er en konstant kilde til oppmuntring og styrke for de troende. Han spurte også etter forbønn for sin datter som var syk. Vi ba, og Gud har åpnet dørene så han kan ta henne til det beste sykehuset i landet, forklarer Merzek.

Her er følger eksempler på respons som Troens Bevis fikk fra arabere i oktober, 2008:

Fra Irak:
”Selv om jeg er en Shia muslim tror jeg på Jesus og jeg følger han med hele mitt hjerte. Jeg hadde et galt bilde av Messias, men nå vil jeg følge han fordi jeg vet at han er sannheten og livet. Det var kanalen deres som gjorde at jeg fant frelsen.”

Fra Algeria:
“Jeg er fra muslimsk bakgrunn og er far til 3 gutter. Jeg skriver for å takke dere for kanalen og for å si at jeg har tatt imot Jesus og at jeg vet at Gud elsker alle.”
Fra Syria:
Jeg elsker Miracle-kanalen veldig høyt. Jeg er fra Syria og jeg vil gjerne være venn med Miracle-kanalen. Jeg trenger virkelig en venn.”

Fra Dubai:
”Jeg vil gi livet mitt til Jesus og leve for Han. Men jeg vet ikke hvordan det skal gå til midt i alt stresset rundt meg, så derfor spør jeg dere om hjelp”

Fra Kuwait:
”Jeg trenger noen å snakke med for jeg føler meg helt desperat og jeg trenger hjelp. Jeg har hatt mange vonde opplevelser. Vær så snill å hjelp meg.”

Fra Algeria:
“Jeg er forvirret. Vær så snill og led meg til sannhetens vei.”

Canada:
”Vi bor i Canada og Miracle-kanalen er vår favoritt kanal.”

Fra Marokko:
”Jeg vil gjerne vite mer om Kristus for jeg elsker han og vil gjerne følge han. Kan dere hjelpe meg.”

Fra USA:
”Jeg bor i USA og denne kanalen er en stor velsignelse for hele mitt hus.”

Fra Emiratene:
”Miracle kanalen har gjort meg godt og jeg takker dere for alle som dere har hjulpet til å finne sannhetens vei. Jeg er en Muslim.”

På 11 måneder i 2008 har den arabiske satellitt kanalen ”Miracle” fått inn 85 825 slike henvendelser fra arabiske seere. De kommer på telefon, på sms, som e-post, i brev, på MSN eller Skype. Alle tenkelige midler er tatt i bruk for å gjøre det enkelt og trygt for seere som vil kontakte oss. Gjennom dette arbeidet når vi bokstavelig talt millioner av arabere som er hungrige etter evangeliet, har store åndelige behov og trenger hjelp. Vil du være med å støtte dette arbeidet med en gave, kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter