”Det Lille Huset” Spennende barneprogram fra Libanon

Denne høsten har ett produksjonsselskap i Libanon hatt det travelt med å produsere en ny barneserie for Miracle-kanalen.

 

”Det Lille Huset” byr på både drama, bibelhistorier og spørrekonkurranser. E-poster og brev fra barna vil bli lest opp på luften slik at programmet blir interaktivt med seerne.  Barna lærer konfliktløsning gjennom bibelske prinsipper, og det blir også ett fast innslag med helse og hygiene tips.

Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal har opparbeidet seg mange seere blant barn. Hver dag sender kanalen forskjellige barneprogram, og barn spør stadig etter flere program. Kanalen får også inn kommentarer fra muslimske foreldre som setter pris på barneprogrammene selv om programmene har klare kristne verdier og innhold.
Mange steder i den arabiske verden er Tv-titting det eneste trygge alternativet for barn som bor i land herjet av krig og uroligheter.  Det er vanlig at tv-apparatet prioriteres og i mange hjem går det gjerne foran innkjøp av nytt kjøleskap eller en ny seng.

Satellitt-TV blir sett av minst 90 prosent av befolkningen i den arabiske verden, i tillegg har 75 prosent av unge i denne verdensdelen tilgang til internett, og de fleste har tilgang hjemmefra.

En professor ved universitet i Kairo har skrevet en avhandling om arabiske barn og massemedia. Han sier at i de fleste familier, uansett sosial status, blir barna overlatt til seg selv og kan se usensurert på Tv uten noen form for kontroll.  I de fleste arabiske land har barna større kunnskap om satellitt tilbudet enn andre familiemedlemmer, sier professoren.
“Problemet er antall negativ budskap som blir sent på arabisk Tv. Du kan se at folk i den arabiske verden bruker media til å påvirke og forme hjertene og sinnet til barna fra tidlig alder. Du ser mange program som blir avbrutt av bønnerop, koranske vers og med budskap om hat og vold, spesielt på enkelte stasjoner i Midtøsten, men ikke alle, forklarer en kjent arabisk barne-Tv vert.

Kanskje noe av det mest spennende med programmet ”Det Lille Huset” er at barn i hver episode kommer til å be for nasjonene i den arabiske verden. Slik lærer barna omsorg og medlidenhet for andre. At det er nettopp barn i Libanon som ber er også spesielt da de selv har opplevd krigens frykt på sin egen kropp.

Programserien går på lufta på Miracle-kanalen fra januar 2009. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter