Gir råd til seere under finanskrisen

Mange arabere er hardt rammet av finanskrisen. Miracle Channel gir råd til seere som sliter økonomisk.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Den nye serien, som heter ”Dine penger”, ble filmet i studio i Sarons Dal i midten av mai. Med i programmet er tre arabiske finanseksperter som også har en sterk personlig tro. Den ene er finansanalytiker, den andre eier av et større forretningsforetak og den tredje har vært visepresident i et  arabisk oljeselskap.
Hensikten med programmet som vises på Troens Bevis sin arabiske satellittkanal er å gi praktiske råd og veiledning om personlig økonomi.

Oppmunter seerne
– Den globale finanskrisen har virkelig rammet mange arabiske land hardt. Mange mister jobbene sine, grådigheten vokser og mange blir fristet til å starte ulovlige foretak. Med dette programmet ønsker vi å oppmuntre seerne og si ”ikke gi opp”. Vi vil hjelpe dem til å se nye muligheter og gi dem håndfaste verdier å styre etter uansett hva som skjer i livet ellers, sier lederen for TV-kanalen, Barty Shokralla.

Nye muligheter
– Samtidig som vi vektlegger grunnleggende prinsipper som redelighet og det å betale skatt, snakker vi mye om hva som er virkelig, hvordan vi setter en prislapp på det som er viktig for oss, og verdien av oss som mennesker, forklarer Shokralla.
– Vi minner også seerne på at livet ikke er tapt fordi en mister jobben. Vi har fremdeles evnene og kunnskapen vår, og vi kan utvikle oss på andre områder. Det er alltid nye muligheter!

Konkrete råd
I løpet av den ene uken i mai ble det laget hele 22 program. Flere av innslagene i serien var filmet i arabiske lokalmiljø av Troens Bevis sine  mediemisjonærer.
Tema som budsjett, oppstarting av foretningsforetak, gjeld, inflasjon og hvordan en prioriterer barnas behov var en del av sakene som ble tatt opp.
– Alt det som kom frem av råd og veiledning var basert på Guds ord. Vi ble også oppmuntret til å være utholdende og fokusere på Kristus, som kan hjelpe oss gjennom livets prøvelser, sier Shokralla.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter