Når englebarna mister vingene

Skaff deg opptaket av familieseminaret under Sommerstevnet der Lillemor og Åge Åleskjær deler sine erfaringer fra den tøffe perioden da tenåringsbarna gjorde opprør mot alt de hadde lært hjemme.

– Vi har fire barn. De hadde samme foreldre, vokste opp i samme familie og fikk alle den samme oppdragelsen, men utviklet seg svært forskjellig. Vi opplevde barn som begynte å drikke, kom fulle hjem, ble kriminelle og satt i fengsel. En annen fikk kreft og psykiske problemer som førte til innleggelse på psykiatrisk sykehus.

Slik oppsummerte Lillemor en del av problemene de fikk og slite med. Selv pastorparet i Norges største menighet, OKS, slapp ikke unna tenåringsopprøret i hjemmet.

Slet med skyldfølelse
– Kvinner gråter og har behov for å snakke mye. Jeg slet med skyldfølelse og fordømmelse i lang tid, husket hun.
– Kanskje vi har vært for strenge i oppdragelsen? Kanskje har vi vært for milde? Kanskje vi ikke har lest nok og bedt nok for dem? Kanskje har vi gitt dem for lite oppmuntring? Eller kan hende Åge har reist for mye, eller vi ikke har gitt dem nok kjærlighet? Spørsmålene var mange.
– Jeg har lyst til å si til dere alle: Alle foreldre gjør så godt de kan! Alle barn har opprør i seg. Dette betyr ikke de har fått feil oppdragelse. Barna får selv mange valgmuligheter i løpet av livet, og har frihet til å ta egne avgjørelser, understrekte både Lillemor og Åge i seminaret.

Dette familieseminaret er ett av hele rekken med taler og seminarer som du kan få kjøpt samlet på en enkel Mp3 minnepinne fra sommerstevnet 2009. Talene fra flere av Norges beste forkynnere er like aktuelle hele året.

Du kan bestille på telefon 38 35 75 00 eller på [email protected] 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter