1000 husgrupper plantet i Benin på ni år

Seks fulltidsmisjonærer underholdt fra Sarons Dal har trent opp 700 arbeidere og plantet over 1000 nye felleskap.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Misjonsarbeidet i i det vest-afrikanske landet Benin har tatt av i en voldsom fart. På få år er flere hundre fulltidsarbeidere trent opp og mer enn tusen husgrupper/menigheter er plantet.
– Slik det ofte fungerer, er at når en person kommer til tro, blir snart hele familien frelst. Så forteller de hele nabolaget og åpner opp hjemmet for en husgruppe. Dette blir unike felleskap som vokser og fungere som menigheter, men det er nok mest riktig å kalle dem for husgrupper, forklarer tidligere Troens Bevis redaktør Harald Mydland.
Han har selv hatt fire kampanjer i Benin siden 2004. Han forteller at Troens Bevis sin oppsynsmann i Benin, Claude Sosse, organiserer et fabelaktig arbeid der han trener opp fulltidsarbeidere.
– Claude Sosse driver seks bibelskoler i Benin. Når jeg og andre har holdt predikantseminar, oppfordrer vi predikantene til å ta ett år på en av disse skolene. Der treffes de regelmessig og får undervisning som utruster dem til fulltidstjeneste, forklarer Mydland.

Trener pastorer
Troens Bevis underholder seks nasjonale misjonærer i Benin. Hver for seg driver de et utstrakt arbeid der de holder store barnesamlinger, hjelper til på sykehus og trener opp husgruppeledere.
– I seks måneder nå har jeg trent seks pastorer som skal overta seks nyetablerte menigheter i august i år. Nå har vi nådd ti landsbyer og etablert husgrupper i disse. Vi besøker jevnlig de nye troende for å gi rådgivning og bibelundervisning forteller den nasjonale misjonæren
Ganhoungo Galbert. Han virker sammen med sin kone i Popo området der Xwla folket holder til.

Mye voodoo aktivitet
Det er en kjent sak at det er mye voodoo aktivitet i Benin.  Harald Mydland forteller at på en av turene hans til et område langt inne i bushen fikk han prate med flere nye troende. De aller fleste hadde en lignende historie som gikk ut på at en i familien var blitt syk. Så gikk de til en heksedoktor eller voodooprest for å få hjelp.  Heksedoktorene opererer i et hierarki, og når en ikke kunne hjelpe, søkte de syke hjelp et hakk opp i hierarkiet.  Når så den øverste voodoo- presten ikke kunne hjelpe, gikk de syke til pastoren for menigheten i området. Under forbønn var det mange som da opplevde å bli helbredet, og hele familien til den syke kom gjerne til tro.
– Det virker det som om det er en veldig sterk åndelig kraft av både av gode og onde krefter i dette landet, sier Mydland, og roser det velorganiserte arbeidet til de nasjonale kristne.

Troens Bevis støtter rundt 800 nasjonale misjonærer i 43 land. Ønsker du å underholde din egen misjonær der du får bilde og jevnlige rapporter, kontakt Troens Bevis på [email protected] Du kan også klikke her om du ønsker å gi en enkeltgave til arbeidet blant de innfødte.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter