Messiansk menighet feirer Tel Avivs 100 års-jubileum

Når Tel Aviv i år feirer sitt 100 års-jubileum benytter byens messianske menighet anledningen til å minne om byens opprinnelige hensikt.

 

Tel Avivs historie er ganske spesiell.  I 1909 trakk 66 jødiske familier lodd om 60 eiendommer mens de stod på sanddynene nord for byen Jaffa.
To år tidligere hadde en gruppe jødiske beboere i Jaffa kommet sammen om en felles visjon; å bygge en hebraisktalende bydel i utkanten av Jaffa. Målet deres var å skape et urbansk senter i et sunt miljø etter moderne mål for estetikk og hygiene.

Vokste raskt
I 1908 kjøpte denne gruppen 5 hektar med sanddyner nord for Jaffa som ble delt inn i 60 jordstykker. Familiene drømte om en europeisklignende hageby med brede gater og bulevarder som kunne være en trygg enklave.
Innen et år var fem gater bygd, et moderne vannsystem installert og 66 hus stod ferdig.
Innen 1920 hadde innbyggertallet gått opp til 2000. Da dusinvis av jøder ble drept etter opptøyer i Jaffa, forlot mange jøder denne byen og innbyggertallet i Tel Aviv økte til 34 000 i løpet av fem år.
Den unge byen vokste også dramatisk i størrelse da nazistene fikk makten i Tyskland. Mange av jødene som flyktet fra Europa bosatte seg i Tel Aviv, og innbyggertallet økte til 150 000 i 1937.

Hjerte for byen
Tel Aviv har blitt den største byen i Israel. Den har de samme utfordringene som en hvilken som helst annen verdensby; fattigdom, hjemløse, alkoholikere, narkomane, prostitusjon og rotløse mennesker på jakt etter et anker i tilværelsen.
– Hjertene våre gråter for menneskene i byen vår.  Akkurat slik som familiene som grunnla byen i 1909 drømte om en trygg havn, så er vi der for å lede byens befolkning til en annen trygg havn, inn i favnen til Yeshua, vår Messias, skriver menigheten i sitt siste nyhetsbrev.

Støtte fra Sarons Dal
Troens Bevis støtter i dag fem nasjonale misjonærer i denne menigheten i Tel Aviv. De driver et utstrakt arbeid blant ungdom, hjemløse og immigranter gjennom evangeliseringssenteret Dugit. Der kan israelere komme innom for en kopp kaffe. I et vennlig miljø får de høre evangeliet og flere har kommet til tro på denne måten.

Les også:
Messiansk og arabisk menighet holdt gudstjeneste sammen
Messiansk kultur-kafé i Tel Aviv 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter