Lærer Nasarets ungdom å vise kjærlighet

Den arabiske israeleren Saleem fra Nasaret er overbevist om at Jesus fremdeles bor i Nasaret. –Nå gir jeg videre det jeg lærte av mine foreldre. Kjærlighet overvinner alt!

 

Tekst og foto: Bente Rognmo Thakre

I sommer var Saleem og hans familie på norgesbesøk for tredje gang. De har fått flere gode norske venner og er blitt invitert til å tale i forskjellige menigheter. Under oppholdet inviterte venner dem med til sommerstevnet i Sarons Dal.

Ser på Miracle Channel i Nasaret
Familien fra Nasaret ble overrasket da de hørte at de var kommet til hovedkvarteret til den arabiske satellittkanalen Miracle Channel.
– Jeg ser ofte på Miracle Channel hjemme i Nasaret. Det gjør også mange av vennene våre. Jeg liker spesielt godt programserien om mirakler som Jesus gjør blant folk i dag, den er flott, forteller  Saleem.

Kunne plutselig lese
Det var i 1994 at Saleem ble en personlig troende. Men han kommer fra en arabisk familie der troen har vært sentral i flere generasjoner. I oppveksten fortalte bestemoren flere historier om hva Gud hadde gjort for dem. En dag fikk bestefaren hans plutselig hjerneblødning. På sykehuset fikk familien beskjed om at han ikke hadde mange timer igjen og om å gå hjem for å forberede begravelsen. Da de kom tilbake kort tid senere, var bestefaren borte fra sengen. De trodde han var død og gikk for å finne ut hvor de hadde lagt han. Forskrekkelsen var stor da de oppdaget bestefaren i pyjamas på fortauet foran sykehuset. Han fortalte at Jesus hadde kommet i ett syn og gjort han frisk. Nye røntgen viste ikke spor av hjerneblødningen.
– Han levde ti år etter denne hendelsen. Det pussige var at han hadde ikke gått på skole og hadde aldri kunne lese eller skrive. Men etter helbredelsen kunne han plutselig lese bibelen, noe han brukte å gjøre høyt i flere timer hver dag. Men kom noen bort med en avis klarte han ikke å skjelne bokstavene eller skjønne hva som stod der, forteller Saleem.

Reddet fra bomber
En annen hendelse står også sterkt i minne. Under krigen i 1967 bodde besteforeldrene i Tiberias. Da krigen brøt ut samlet bestemoren hele familien sin, sju gutter og fire jenter, nede i kjelleren og sa at de måtte be til Gud om beskyttelse. Mens de bad hørte de først et dunk. Deretter kom to kraftige dunk til. Da skytingen stoppet rundt dem gikk bestemoren opp på taket for å se hva som var skjedd. Der lå det tre store udetonerte bomber.
– Hadde det kun vært en bombe som ikke gikk av, kunne en forstå det. Men tre udetonerte bomber på samme tak? Vi har fremdeles det ene bombehylsteret i huset til minne om Guds beskyttelse. Bomben er så stor at den rekker helt opp til hoften min, sier Saleem.

Vil ut i tjeneste
Han forteller at familiens største ønske er å komme ut i fulltidstjeneste i Nasaret. Nå er han og familien sterkt engasjert i New Life Baptist Menighet der hans kone underviser søndagsskolen og han er ungdomsleder.

– Mine foreldre lærte oss barna at vi ikke skulle hate eller ta hevn. De lærte oss å vise kjærlighet. Kjærlighet overvinner alt. Det er dette som vi nå lærer barna våre. Og det er budskapet vårt enten vi reiser ut og besøker nasjonene eller jeg underviser ungdommene hjemme i Nasaret, sier Saleem. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter