– Vi trenger hverandre mer enn noen gang

– Vi er i en fase hvor alt blir større, alt vokser. Mer enn noen gang er vi avhengig av andre som vil være med å gi araberne evangeliet til frelse og forsoning, sier lederen for Miracle Channel, Barty Shokralla.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Lederen for Miracle kanalen, Barty Shokralla, forklarer at TV-arbeidet er inne i en fase hvor alt vokser.
– Ikke for å skryte, men overalt hvor jeg reiser hører jeg at det er Miracle Channel folk i araberlandene ser på. Det er noe ved programmene våre som de liker, noe som taler til hjertene deres.

Økning i respons fra Skandinavia
Dette bekrefter de store responstallene som strømmer inn til TV-arbeidets oppfølgingskontor. Fra januar til juli i år kom det inn nesten 69 000 henvendelser. I tillegg kommer det inn flere hundre responser hver måned fra arabere i Canada og USA som ser på programmene via tre satellittnettverk som dekker Nord-Amerika. Det er også en markant økning i respons fra muslimer som bor i Skandinavia.

Konkrete behov
Av spesielle behov nevner Shokralla utstyr til studio i Egypt.
– Vi skal begynne med direktesendinger fra et lite studio i Egypt etter den første live sendingen vår 25. september fra studio i Sarons Dal. Jeg tror disse programmene blir veldig viktige fordi vi får direkte kontakt med vårt publikum og de kan få svar på spørsmål over lufta som andre også kan høre. Med det koster å leie utstyr hver uke for dette programmet.

Hva ville Jesus gjort?
Shokralla nevner i tillegg to programserier som han ønsker å få laget. Han har produsenter og det meste på plass, men pengene mangler.
– Det ene programmet skal hete: ”Hvis Jesus var på jorden i dag, hva ville han ha gjort med denne saken?”, og så tar vi for oss forskjellige tema i hvert program. – Alt fra krig og konflikter til personlige problemer. Muslimer liker å se på program om Jesus, så jeg tror det vil bli veldig sterkt.

SOS Familien
Det andre programkonseptet han er klar til å lage heter ”SOS Familien”. Det vil ta for seg virkelige familier som er på kanten av skilsmisse. Det blir sendt inn en familierådgiver som skal jobbe aktivt med familien i seks måneder til ett år. Et program lages fra starten for å vise hva problemene i familien er, og så følges utviklingen i familien med jevne mellomrom.
– Her ønsker vi spesielt å vise hva som kan skje når en slipper Jesus til i ekteskapet og i familien. Hvordan sår og relasjoner kan leges, hvordan vonde ting kan snu. Jeg tror dette programmet vil være et sterkt vitnesbyrd til muslimske familier. Familier i arabiske land sliter like mye som familier i Vesten. Men mange der opplever nok vanskelige ting som ennå mer håpløst, fordi de har få valg og mye virker låst.
Nå vil vi vise hva som skjer når Jesus er med og bygger familien.

Trenger faste forsyningslinjer
Barty var også til stede på forretningssamlingen på Utsikten Hotell under sommerstevnet da det nye nettverket av forretningsmenn og ledere ble lansert med egen webside.
– Det som ville vært spesielt flott var om vi kunne få noen faste, litt større forsyningslinjer ut til kanalen, slik gründeren Tor Inge Vasshus fra Stavanger snakket om.
Min bønn er at ennå flere vil se på Miracle Channel som sin tjeneste. Som noe konkret de kan være med på å bygge og ta ansvar for. Slik er det i Guds rike. Vi gjør aldri noe alene, Gud setter oss sammen for å fullføre hans vilje på jord.

Dersom du ønsker å være med å støtte Miracle Channel kan du klikke her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter