Direktesendt TV-sending fra Sarons Dal skapte telefonstorm

Fredag kveld nådde Tv-arbeidet i Sarons Dal en ny milepæl da den første direktesendingen til over 300 mill. arabere gikk på luften. Det førte til en storm av telefoner fra blant annet Israel, Kuwait, Syria og USA.

 

Omtrent 20 minutter inn i direktesendingen fra Sarons Dal begynte telefonene å ringe. Sentralbordet i Stockholm som satte over telefonene ble sprengt på et blunk.
Opptil flere hundre ventet i kø for å få slippe til med en kommentar eller ett spørsmål i studio.

Sendingen ble en ny milepæl for Sarons Dal. Siden 1997 har Troens Bevis Verdens Evangelisering sin satellittkanal hatt regelmessige sendinger, og fra 2005 begynte kanalen å sende 24 timer i døgnet til over 300 millioner arabere.
Men fredag kveld var første gang Sarons Dal har hatt utstyret på plass til å gjøre en live sending på kanalen. Hensikten med direktesendingen var å gi seerne mulighet til å komme med spørsmål som kunne bli svart på direkten.

Populær kanal
Miracle-kanalen er blitt svært populær, og i løpet av de syv første månedene av 2009 har 68 786 seere kontaktet oppfølgingssenteret til Troens Bevis i Stockholm. Over 10 000 av responsen var fra muslimer bosatt i Europa og Skandinavia.

-Vi fikk telefoner inn i studio fra blant annet Israel, Kuwait, Usa og Syria under direktesendingen, forteller en oppglødd programleder bare minutter etter sendingens slutt.
Nawal har ledet en av Troens Bevis sine mest populære Tv-serier i flere år, The Rest of the Story. Direktesendingen er en oppfølger til dette programmet som tar opp aktuelle temaer som engasjerer seerne.

-I kveld snakket vi om barneoppdragelse. Vi ser at mange overfører sine egne problemer til barna, og vi gir dem nøkkelen til å begynne i den riktige enden, med seg selv, forklarer Nawal. Hun er mor til tre døtre og opplevde å få livsforvandlende hjelp etter at hun gikk til rådgivning for flere år siden. Ved å trekke på sin egen erfaring gir hun programmene en dybde og ekthet som skaper stor respons hos seerne.

Produsent med misjonskall
Det var også en arabisk kvinne som var produsent og hadde regien på direktesendingen fredag kveld. Gihan er Troens Bevis sin arabiske mediamisjonær, og hun har stått bak flere av programmene som Miracle-kanalen sender.

-For meg er det en enestående anledning å få jobbe med Miracle-kanalen. I løpet av de siste ni årene har jeg jobbet for det meste med program myntet på kvinner. Det er også en oppfyllelse av mitt eget kall og det som ligger meg på hjertet, nemlig å utruste arabiske kvinner så de kan blir sterke, selvstendige individer som kjenne sin egen verdi og vet at de er elsket av Gud. I vår kultur har kvinner vært behandlet som annenrangs borgere, men nå skjer det en gradvis oppvåkning, og jeg er ikke i tvil om at Torens Bevis har stor påvirkningskraft med Miracle-kanalen, sier Gihan.

Det var Aril Edvardsen som først hadde drømmen om å starte opp en satellittkanal som kunne ta evangeliet rett inn i stuen i millioner av hjem.  På ’80 og ’90 tallet hadde Troens Bevis flere program som ble sendt på Tv-stasjoner i Norden, Afrika og Russland, men når andre etter hvert kom på banen med samme type program valgte Troens Bevis å fokusere på en satellittkanal til araberne, som nok er en av de mest utfordrende gruppene i verden å formidle evangeliet til.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter