15 nye menigheter i de palestinske områdene

Det finnes nå minst 15 evangeliske menigheter i området i og rundt Betlehem. De fleste menighetene blir plantet av elever fra Betlehem Bible College.

 

Rektor ved Betlehem Bible College, Bishara Awad, var en av de første nasjonale misjonærene som fikk støtte fra Troens Bevis. I 1967 reiste Aril Edvardsen til Midtøsten for å få i gang misjonsarbeidet blant det arabiske folk. Resultatet ble støtte til syv nasjonale misjonærer i Betlehem, og en av den var Bishara Awad.

Han var med å starte Betlehem Bible College i 1979, og nå støtter TB tre av elevene som har gått på skolen hans og startet sitt eget arbeid i området.  Han mener at det største tegn på at han har lykkes er at de fleste av de kristne palestinske elevene som går på skolen blir værende i de palestinske områdene.

– Jeg oppdaget at mange av de unge som ville studere bibelen forlot området for aldri å komme tilbake. Så jeg tenke at her mister vi mange av våre fremtidige ledere. Vi har ikke lyst til å se dette landet, hvor Jesus ble født og vokste opp, bli tømt for troende. Jeg vi si at 98 prosent av elevene som har studert hos oss og fått en grad, fremdeles bor i området og tjener Herren.

Bishara forteller at det er minst 15 evangeliske menigheter i området og det fleste er plantet av elever som har gått på skolen.

-Det er veldig viktig å beholde kristendommen i dette landet hvor alt begynte. Dette er ikke mitt Betlehem, byen tilhører hver eneste kristen i hele verden. Det er derfor det er så viktig å opprettholde arbeidet her. Vi vil være ett lys, en kraft kilde, og en oppmuntring til alle menighetene i området. Vi er evangeliske, men vi trener også folk som kommer fra de tradisjonelle menighetene. De kommer til oss og får en teologisk grad. Så drar de tilbake til Ramallah, Gaza, Nazaret eller Jerusalem og blir prester i de ortodokse kirkene. Så jeg føler virkelig at vi får være ett sterkt lys for Kristus her i Betlehem.

Kilde: www.comeandsee.com 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter