22 nye jenter til Dinasenteret i Goma

I forrige uke hentet Rune Edvardsen ut 22 voldtatte småjenter fra en flyktningeleir i Kiwandja i Kongo. Alle får nå et nytt hjem på Dinasenteret i Goma

 Det var en av Troens Bevis sine pastorer som hadde kommet i kontakt med jentene i Kiwandja, og fortalte om deres skjebne til Dina Stiftelsens folk i Goma. Sammen med Rune Edvardsen reiste de ut til byen for å gi dem tilbud om opphold på Dinasenteret.

Voldtatt av seks soldater
Det var noen fryktelige historier jentene fortalte da de ble hentet ut fra grusomme forhold i leiren. Alle hadde blitt voldtatt på det groveste, og mange hadde sett sine foreldre blitt drept.
13 år gamle Zawadi kunne fortelle at hun bare for noen dager siden var ute på markene for å høste grønnsaker. Plutselig kom seks soldater og overfalt henne. De kneblet henne slik at ingen skulle høre skrikene hennes da de voldtok henne. Hun ble tatt med til sykehus for behandling, men forteller at hun sliter med store smerter og traumer.
Zawadis historie er ikke unik. Alle de 22 jentene kunne fortelle om grove overgrep. Flere hadde sett sine foreldre bli drept.
Etter å ha gjennomgått formaliteter med leiransvarlige og foreldre, ble jentene skysset i en  minibuss de sju milene til Goma. Der får de nå sykehusjekk, et nytt hjem og skolegang.

– Verdensamfunnet må våkne
– Det er en ufattelig tragedie som skjer i Kongo, sier Rune Edvardsen i  Dina Stiftelsen. Overalt man beveger seg, får man høre historier om voldtekt og overgrep. Samtidig er det så  lett å hjelpe, det er så lite som skal til. Å se hvordan jentene på de Dinasenteret tok imot de nye ofrene med kjærlighet og omsorg var utrolig rørende.
Men nå må verdensamfunnet våkne og gripe inn. Vi kan ikke sitte og se på det som skjer.
Titusenvis av kvinner og barn rammes. Kongo trenger all den hjelp landet kan få.

Du kan lese mer om situasjonen i Kongo og det som skjer gjennom Dina Stiftelsens arbeid i desembernummeret av Troens Bevis. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter