Kun en måned igjen til Indonesia-kampanjen

I midten av november skal Rune Edvardsen holde møter og konserter i Indonesia. Billy er lokal koordinator for kampanjen. Spenningen er stor en knapp måned før det hele er i gang.

– Hva er de største utfordringene i gjennomføringen av denne kampanjen?
– Det har vært vanskelig å få alle tillatelsene på plass for arrangementet på grunn av religiøse fundamentalister som har mye innflytelse i området på Øst-Java som vi går inn i.
En annen utfordring er at folket i området til kampanjen lider stort som følge av en naturkatastrofe som inntraff i Sidoarjo i 2006. Store mengder glovarm gjørme flommet plutselig opp fra grunnen, og i dag, over tre år senere, fosser fremdeles 2500 kubikk gjørme ut daglig. Mange har lagt skylden på et oljeselskap som drev med brønnboring i området, og som de mener forårsaket katastrofen. Enkelte hevder til og med at det ble gjort med vilje for å bli kvitt befolkningen i området og frigjøre plass til flere brønner. Andre mener et jordskjelv utløste gjørmeflommen. Uansett er 80 000 mennesker blitt tvunget til å forlate sine hjem, og raseriet er stort på oljeselskapet og myndighetene som de mener ikke gjør nok for å stanse gjørma. Vitenskapsfolk mener det kan fortsette å flomme gjørme i tretti år.

– Men denne situasjonen åpner også dører for evangeliet?
Ja, parallelt med kampanjen åpner Troens Bevis en klinikk for flomofrene. Mange mennesker har fått lungesykdommer etter å ha pustet inn giftig gass som strømmer ut av gjørma. På denne klinikken vil vi gi folk behandling for disse sykdommene. I samarbeid med Indonesia Bønnenettverk som holder til i de samme lokalene skal dette også bli et sted der folk kan få åndelig hjelp. At vi bidrar med humanitær hjelp gjør det også lettere å få tillatelse til å avholde kampanjen i området. Slik blir nødhjelp en døråpner for evangeliet.

– Hva står ellers på programmet utenom selve kampanjen?

– Vi kommer til å besøke flere av de lokale kirkene i området. Som tidligere nevnt er dette et tøft område med mange fundamentalister, og flere kirker har blitt ødelagt på Øst-Java. Det er derfor viktig å besøke våre brødre og søstere her og oppmuntre dem i den vanskelige hverdagen. Pastoren i en av de kirkene vi skal besøke er faktisk tidligere jihadist som tok i mot Jesus som sin frelser.
Dette blir starten på noe vi tror skal få stor betydning for evangeliets framgang her på øyene. Veldig mange mannesker kommer til å bli velsignet gjennom denne kampanjen.

Økonomisjef i Troens, Bevis Arnold Dragland legger til at for Troens Bevis er kampanjen også en økonomisk utfordring. Med oppfølgingen etterpå ruller kronene raskt ut. Ønsker du å støtte Indonesia kampanjen med en gave, kan du bruke kontonummer 3080.30.43074. Merk gaven med Indonesiakampanjen 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter