Nytt team klart for Kongo

Lørdag 7. november reiser er nytt team på 16 stykker fra Norge til Kongo. Der skal de bygge nytt kjøkken på Dinasenteret. Og de som vil kan være med på kampanje i Goma.

Prosjektleder for teamturene til Sarons Dals humanitære arbeid forteller at et nytt team på 16 stykker reiser til Kongo nå på lørdag.
Der skal de bygge nytt kjøkken på Dina Stiftelsens senter for misbrukte jenter i Goma.

– Denne gangen er målet å bygge et nytt kjøkken på 60 kvadratmeter. Det bor rundt 150 jenter på senteret, og kjøkkenet skal også brukes som klasserom der jentene skal lære om ernæring og sunn mat, forteller prosjektleder Helge Flatøy.

I tillegg skal teamet doble antall dusjer og toaletter for den stadig økende gruppen med jenter som får bo på senteret.

Teamturene til Kongo i regi av Dina Stiftelsen har vist seg å være en stor suksess. Ved hjelp av innsatsen til frivillige er det blant annet bygd mødrehjem i Bukavu og nytt internat og en skole for jentene på Dinasenteret i Goma.

– Det er utrolig flott å se initiativet og pågangsviljen til de som er med på turene, forteller Flatøy. Det viser seg også at flere av dem som har vært på team reiser ned igjen.

Samlet penger til teamtur på Facebook
– Det er også fantastisk å se hvordan venner, familie og arbeidsgivere støtter opp om dem som blir med på team. Det er klart at det koster jo en del å reise, men mange er svært oppfinnsomme og klarer å samle inn det de trenger. En av dem som er med på denne turen startet en egen Facebook gruppe der venner kunne melde seg inn mot en hundrings. Det viste seg at det kom inn enkeltbeløp på opptil ett par tusen kroner. Givergleden fra mange hold imponerer virkelig, sier Helge.

Evangelisk kampanje
Fra 12. til 15. november skal Helge Flatøy i tillegg holde en evangelisk kampanje sammen med flere menigheter i Goma. Kampanjen holdes på et stadion som ligger i utkanten av Goma, og de i teamet som har lyst kan også være med på disse møtene.

I tillegg til det humanitære arbeidet driver Troens Bevis et stort misjonsarbeidet i Kongo. Troens Bevis støtter per i dag 14 nasjonale evangelister i Kongo. Troens Bevis har også to brevskolekontor med mange tusen elever i landet. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter