Rune Edvardsen foran Indonesia kampanjen

Nå i november starter Troens Bevis ett nytt pionerarbeid i Indonesia. Rune Edvardsen deler planene rundt storsatsningen i landet der han fikk misjonskallet som ti-åring.

Jeg har i mange år hatt en drøm om å dra tilbake til Indonesia og forkynne evangeliet i dette landet med over 200 millioner muslimer. Det var her jeg som ti-åring, på reise sammen med min far, opplevde å få misjonskallet. Her så jeg lamme gå og blinde få synet tilbake. Tusener tok imot Jesus i en av de største vekkelsene landet har sett. I alle årene som har gått siden, har vi hatt et tett samarbeid med de lokale kirkene, og vi underholdt hundrevis av innfødte misjonærer i landet. Nå ser vi starten på å ta dette arbeidet et steg videre, og videreføre konseptet med musikkfestivaler som vi har hatt så stor suksess med i India.

Frykt og motstand
Evangeliet har tøffe kår i Indonesia. Selv om en stor del av den muslimske befolkningen er moderate, finnes det en del militante fundamentalister, og mange kristne opplever forfølgelse. Som så mange andre steder i verden ser vi at forfølgelse skaper vekkelse. Den stadige forfølgelsen av kristne i landet førte faktisk til at den tidligere presidenten i Indonesia ba folk slutte å forfølge de kristne. ”La dem være i fred, da går framgangen for de kristne over av seg selv”, var hans budskap.
Men det er fremdeles mange kristne som lever i skjulte husgrupper og bønnenettverk. Store, åpne kampanjer har vært umulig å få tillatelse til de siste årene, så det er med stor spenning vi drar dit nå i november.

Stor nød i området
I 2006 ble 80.000 mennesker i byen vi skal holde kampanjen i rammet av en vulkansk reaksjon da det plutselig dukket opp en stor innsjø full av gjørme og olje samt gasser som ødela hele området. Hus, veier og butikker sank i jorden og ble borte.
Nå ser vi en mulighet til å skape relasjoner til det harde, fundamentalistiske miljøet i området og komme inn med humanitær hjelp. Troens Bevis og Dina Stiftelsen etablerer nå en klinikk midt inne i flomområdet for å hjelpe ofre for denne naturkatastrofen. Mange sliter med pusteproblemer som følge av gass som fremdeles stiger opp av gjørma, og den materielle nøden skaper også mange andre medisinske behov.
Vi får leie en bygning til formålet, og drift og lønninger til leger kommer på 700 000 kroner for to år.

Skal møte muslimske ledere
Under kampanjen utenfor Surabaya er jeg også invitert til å møte muslimske ledere i området.
Dette er viktig for å skape dialog og relasjoner med de moderate kreftene i islam som også ønsker å forebygge framveksten av fundamentalister.

Troens Bevis underholder i dag 70 innfødte misjonærer i Indonesia, takket være alle trofaste partnere. Gjennom denne femårs satsingen i Indonesia vi nå skal i gang med, håper vi å doble dette antallet. Det er mange menigheter som skal plantes i etterkant av kampanjene.

Stå med oss i Indonesia
Aldri har jeg følt meg mer usikker foran en nysatsing enn jeg gjør nå. Det er nytt og hardt land som skal pløyes. Vi trenger dere partnere til å stå med oss gjennom forbønn og gaver.

Det er stort behov for midler til denne storsatsningen i Indonesia. Ønsker du å være med å støtte denne kampanjen med en gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter