God start på kampanjen i Kongo

Torsdag kveld gikk startskuddet for en fire dagers lang kampanje i Goma. Kampanjen blir holdt i samarbeid med 20 lokale menigheter.

– Vi ble litt forstyrret av regn den første kvelden, men kom oss igjennom. En del kom fram til frelse og flere vitnet om helbredelser både torsdag og fredag, forteller Helge Flatøy som taler på kampanjen.

Torsdag kveld var det rundt 1200 som kom på møtet, men allerede fredag kveld var dette tallet økt til rundt 2000.

– Jeg regner med at det blir ennå flere utover helga. Både torsdag og fredag var vanlige arbeidsdager. Møtene begynner ganske tidlig da ingen våger seg utendørs etter at det er blitt mørkt, forteller Helge.

På telefon fra Goma fredag kveld legger han til at det er tydelig at folk er preget av den forferdelige situasjonen de lever under.

– De har tunge, vanskelige liv. De snakker veldig mye om fred og lengter veldig etter fred. Mange skriver sine egne sanger, og de handler om fred og fortvilelse. De bruker all energien på å overleve, de lever under konstant frykt hele tiden. Det blir ett stort gjennombrudd den dagen de kan bruke energien på ganske enkelt å leve og å bygge livet for seg og familien, forklarer Flatøy.

I alt 20 lokale menigheter i Goma støtter opp om kampanjen.

Ved å samarbeide med lokale menigheter ønsker Troens Bevis å styrke lokalsamfunnet. Samtidig blir de nye som kommer til tro under kampanjen tatt hånd om av de lokale menighetene. Og på de stedene som er spesielt sårbare, slik som i Kongo, er Troens Bevis også sterkt til stede i oppfølgingsarbeidet med støtte til nasjonale evangelister og brevkurs.

Troens Bevis støtter i dag 14 innfødte evangelister og driver to brevskolekontor i Kongo.

Ønsker du å være med å støtte Troens Bevis sine kampanjer med en gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter