Pygmeene deltok på kampanjen i Kongo

– Pygmeene fikk en enorm respons når de sang, forteller Helge Flatøy fra Kongo. Flere tusen kom på helgens kampanje i Goma og flere vitnet om helbredelse.

Mandagen etter helgens kampanje er det fremdeles tidlig å trekke frem tall, men Troens Bevis teamet i Kongo er veldig fornøyd med resultatene så langt.  Kampanjen som ble holdt på et stadium i ukanten av Goma samlet folkemengder opp mot 4000 i løpet av helga.

Helge Flatøy, som leder kampanjen, forteller at over 17 forskjellige grupper og kor var med og sang.
– Vi hadde en liten konkurranse der det ble delt ut premier, og det var stor jubel fra guttene på Betsaida senteret da de gikk av med førsteprisen.

Betsaida senteret er hjemmet som Dina-stiftelsen driver i Goma for hjemløse gutter og tidligere barnesoldater

– Men det var også flott å se den varme responsen pygmeene fra Aril Senteret fikk da de stilte opp og sang, forteller Helge. Aril Senteret er startet etter initiativ fra Mary, en av Troens Bevis sin nasjonale misjonærer i Kongo. Hun jobber spesielt blant pygmeene, og har startet et senter inne i Goma som gir yrkesopplæring slik at pygmeene kan ha få seg arbeid og ikke være avhengig av veldedighet for å klare seg.

Det var Aril Edvardsen som tok initiativet til å sende ut de første nasjonale misjonærene til pygmeene i 2002.

Les reportasjen om kampanjen i Kongo i desemberutgaven av Troens Bevis bladet.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter