Rune Edvardsen holdt gudstjeneste i Kongo-fengsel

Søndag talte Rune Edvardsen på en improvisert gudstjeneste i Kisangani Sentralfengsel. Det var i forbindelse med hans engasjement rundt den pågående rettsaken mot to nordmenn i Kongo at den spesielle gudstjenesten kom i stand.

Yesu ni mwanzo wa uzima milele – Jesus er starten på et evig liv
Vi er i det beryktede sentralfengselet i Kisangani i Kongo.
Sangen runger under blikktaket i skuret på den åpne plassen mellom fengselsmurene.
Rune Edvardsen har akkurat dratt i gang en velkjent sang på swahili, og et hundretalls fanger synger for full hals.  ”Yesu ni mwanzo wa uzima milele – Jesus er starten på et evig liv ” Noen gråter, andre danser. Ingen er uberørt, verken fangene, vaktene eller kobbelet av norske pressefolk som er tilstede i fengselet.

Besøkte norske fanger
– Her soner hundrevis av fanger lange dommer under fryktelige forhold. Blant dem er også nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French.
De har tilbrakt seks måneder her, tiltalt for drap på en kongolesisk sjåfør.

Rune Edvardsen er her sammen med Molands mor som for første gang får treffe sin sønn i fengselet.
– Mitt engasjement i denne saken er vel kjent for de fleste i Norge, sier han. Jeg er glad for at jeg gjennom mine kontakter i Kongo kan bidra til at Matilde Moland kan treffe sin sønn igjen.

Mat og medisiner
Bidragsytere i Norge har etter initiativ fra de to nordmennene samlet inn penger til mat og medisiner til fangene. Det finnes nærmest ikke noe medisinsk tilbud i det overfylte fengselet, og fangene er avhengige av mat fra utsiden for å overleve. Det var derfor kjærkomne forsyninger som ble brakt inn i fengselet denne helgen.
Rune Edvardsen hadde også med seg den norske legen Terje Erlid til Kisangani. Han fikk gitt medisinsk behandling til over 50 fanger denne helgen.

– Da vi søkte fengselsmyndighetene om tillatelse til dette besøket, satte de som ”betingelse” at jeg skulle holde gudstjeneste for fangene, sier Rune med et smil. Det er fantastisk å se hvordan Gud åpner dører gjennom ting som skjer.

Tilgivelse
Rune talte til fangene om at selv om livet er på jorden er tøft og vanskelig, er det en Himmel som venter for dem som gir sitt liv til Jesus. Samme hva man har gjort, finnes det tilgivelse.
Det var et sterkt øyeblikk da fangene rakte sine hender over hodet under fellesbønnen.
– Dette er mennesker som har levd et tøft liv, mange er dømt for fryktelige handlinger. Men Jesus døde også for dem. Det er flott å få sjansen til å fortelle dem budskapet om at uansett hva de har gjort er det tilgivelse, og at det er en Himmel som venter for den som tror. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten vi fikk til å møte fangene denne helgen i Kisangani, avslutter Rune Edvardsen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter