Livet går videre for Jane Edvardsen

Jane Edvardsen har jobbet i Troens Bevis siden 1978. Mange kjenner hennes arbeidskapasitet og store hjerte. De siste årene har hun mistet noen av sine kjære. Men livet må gå videre, sier Jane.

Vi møter Jane i resepsjonen i Sarons Dal. Stedet som har vært hennes arbeidsplass siden 1978. Hun har arbeidet i trykkeriet som Troens Bevis drev. I mange år vasket hun lokalene til Logos Forlag. Siden 1984 har hun også arbeidet på internatet ved bibelskolen. De siste årene var hun husmor på bibelskolen.

Som etternavnet hennes røper er hun i slekt med familien Edvardsen. Hennes far var Eivind Edvardsen – Aril Edvardsens bror. Besteforeldre var Astrid og Kåre Edvardsen. Hun titter på meg og sier med stolthet i blikket:

-Som jentunge var jeg mye hos onkel Aril og tante Kari. De var et trygt holdepunkt for meg, for på den tiden var ikke mine foreldre kristne. Rune og jeg er like gamle, så vi har lekt mye sammen som barn, sier Jane og fortsetter: – Bestemor (Astrid) besøkte jeg fast én dag i uken som barn. Som voksen fikk jeg et helt spesielt nært forhold til bestemor som varte helt til hun døde for noen få år siden. Vi var perlevenner, forklarer Jane.

Mye sorg
Det har vært mye sorg i Edvardsens familie de senere årene:

-Heldigvis døde bestemor først. Deretter mistet vi jo Tove. I fjor i september døde så onkel Aril. Nøyaktig én måned og én dag senere døde pappa. Alt virker nesten uvirkelig, sier Jane lavmeldt. – Nå ligger pappa og onkel Aril ved siden av hverandre på kirkegården.

-Det som motiverer meg er at disse ville ha sagt til oss at livet må gå videre! De var så opptatt av å bringe budskapet om Jesus til nye generasjoner, derfor skylder vi dem å stå på som aldri før, sier Jane med overbevisning.

En flott representant
Hun er en flott representant for de ansatte i Troens Bevis. Hun strør ikke rundt seg med de store ordene, men livet hennes forteller om en hjelpende hånd. Man kan ringe til henne sent på kvelden, og noen minutter senere er hun på plass med sin omsorg og hjelp.

-Hvorfor havnet du i Troens Bevis?
-Jeg var med på møter siden jeg var liten. Bibelskolen drev den gang søndagsskole for bygdas barn. Jeg var der bestandig og det gjorde at jeg ble glad i stedet og etter hvert vokste det fram en lyst etter selv å arbeide i Troens Bevis, sier Jane med et smil.

-Jeg ble jo særlig glad i Bibelskolen. Der møtte jeg blant annet Leiv Holstad, Ole Bjørn Urne og Halvard Hasseløy – pluss mange, mange andre elever. Det var fargerike personer, minnes hun.

Et kall
Å arbeide på Bibelskolen ble som et kall for Jane. Bibelskolen ble hennes andre hjem. Janes omsorg ble viktig for elevene. Hun synes alltid det er moro å møte tidligere bibelskoleelever igjen på sommerstevnene. Det fyller henne med takknemlighet.

-Det har også vært mange dugnadsarbeidere her i Sarons Dal. Disse har gjort en utrolig innsats for Troens Bevis. Det er også en stor inspirasjon å treffe alle disse igjen i forbindelse med stevnene, fortsetter Jane.

Under sommerstevnene arbeider Jane Edvardsen på kjøkkenet og på internatet. Lenge før stevnene begynner har hun forberedt alt det praktiske. Hun sier at hun har hatt de samme medarbeiderne under stevnene i minst 10 år. Mange av disse kommer fra Danmark og gjør en fabelaktig innsats.

-Hva arbeider du med i dag?
-Jeg har ansvaret for kantinen i Troens Bevis og har fortsatt ansvaret for internatet.

-Selv om jeg skjønte at tiden for bibelskolen var over i Sarons Dal, må jeg medgi at jeg savner elevene!

Kilde: Troens Bevis bladet, november 2009Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter