Nytt Aril-senter for Pygmeene

Flere nasjonale misjonærer har i år jobbet for fullt med å hjelpe pygmeene i Øst-Kongo. Et av initiativene er et nytt senter for dette unike folket som lider ekstrem nød på alle måter.

 

Det er ikke mange som har det greit i Øst-Kongo, men pygmeene er blant dem som har det verst. De er jaget og forfulgt ute i skogene, og i byene mangler de kunnskap til å klare seg. Nå er det flere av Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Øst-Kongo som vier seg helt for denne folkegruppen. For dem handler det ikke bare om å ta evangeliet til pygmeene, men å leve ut evangeliet blant dem.

I Goma har den nasjonale misjonæren Mary Lugolo tatt initiativet til ”Aril-senteret.”
Dette er et senter med tre rom for opplæring og tre rom for opphold for pygmeer som er gatebarn, hjemløse, enker eller eldste. Her får de hjelp til å kunne klare seg selv i fremtiden. Senteret har også et storkjøkken og medarbeidere som hjelper til.
-For tiden gir vi opplæring til 33 personer i denne kategorien. Opplæringen går ut på å trene gatebarn til å bli mekanikere, og enker til å lage ting som de senere kan selge på markedet. Her lages leirkrukker, kurver og andre gjenstander, forteller Mary.

Flere av menighetene i Goma støtter senteret med klær og mat.

Evangelister til eget folk
-Vi har ellers startet noen studiegrupper for interesserte pygmeer i Goma for å trene dem i bønn og undervise dem i Ordet. Slik kan de selv senere kunne gå til andre pygmeer som bor i nærområdet, sier Mary.

-Men vi har for tiden litt praktiske problemer. Alle studenter trenger plass å bo så vi forsøker nå å finne senger og madrasser til elevene slik at de blir værende under hele opplæringen, og ikke drar hjem igjen fordi de ikke har noe sted å bo. Vi tror det vil bare øke med studenter i fremtiden og vi tror Gud vil hjelpe oss å få alt det vi trenger for at vi skal kunne hjelpe de så godt vi kan med losjering og mat.

Da Troens Bevis evangelist Helge Flatøy holdt en kampanjen i Goma tidligere denne måneden, kunne han fortelle at pygmeene fra Ari-senteret stilte opp med ett eget kor som var med og sang.
-Det var veldig rørende å se den varme mottagelsen de fikk da de kom opp på scenen, forteller han.

Det var i 2002 at Troens Bevis sendte ut de første nasjonale misjonærene til Pygmeene, eller TWA folket som de også blir kalt. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter