Grunnlaget lagt for evangeliet i Sidoarjo

I slutten av november holdt Rune Edvardsen og teamet en kampanje i byen Sidoarjo på Øst-Java. I en by der det knapt fins kristne, og islamsk fundamentalisme står sterkt, ble det en kampanje ulik kampanjer som har blitt holdt andre steder. Men på tross av strenge restriksjoner, ble det denne helgen lagt et grunnlag for at evangeliets lys også kan trenge gjennom denne byens mørke

Det ble en noe annerledes kampanje Rune Edvardsen og teamet avholdt i Sidoarjo på Øst-Java i Indonesia. I et tøft, muslimsk område fryktet myndighetene bråk fra fundamentalister og la strenge restriksjoner på forkynnelsen.

Dinaklinikk åpnes i januar
– Vi valgte likevel å satse i denne byen, sier Rune Edvardsen. Sidoarjo opplevde en stor naturkatastrofe i 2006 da store mengder gjørme strømmet opp fra grunnen, og ti-tusenvis av mennesker måtte flykte fra sine hjem. Fremdeles lider mennesker av giftige gasser som fortsetter å sive opp i området, og det er et elendig helsetilbud. Denne helgen kom vi med mobilt ”legekontor”, og ga 2000 mennesker behandling. I januar åpner vi gjennom Dina Stiftelsen en klinikk i byen. På denne måten kommer vi i kjærlighet til befolkningen, og legger grunnlaget for at evangeliet skal få spire fram. Vi håper å se noe av det samme som skjedde på Sumatra etter tsunamien i 2004, da det ble en stor vekkelse i regionen da de kristne kom og hjelp befolkningen.

Telefonnummer for oppfølging
På kveldene var opp mot 10 000 mennesker samlet, og Rune og bandet spilte og talte til folkemengden. 
– På tross av restriksjonene vi var pålagt, fikk vi veldig god kontakt og respons fra folk. I mine appeller forsøkte jeg å peke på Jesus på best mulig måte ved å fortelle om Hans prinsipper og nådebudskap.
Vi opplyste om et telefonnummer som folk kunne ta kontakt for oppfølging og tilbud om brevkurset, og vi hadde veiledere ute i folkemengden.

– Gud har planer for Indonesia
Det er sikkert ulike meninger om hvordan man går fram i slike områder som på Øst-Java. Men der det koster livet å endre religion er det ikke vi her hjemme som vet best. Gud har planer for Indonesia, og Hans vilje skal skje med denne nasjonen, avslutter Edvardsen.

Les mer om Indonesia-kampanjen i desembernummeret av Troens Bevis. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter