Tidligere jihadist sprer kjærlighetens budskap

Ex-jihadist ”Abdi” brente kirker og drepte kristne på Øst-Java. Nå vil han bringe evangeliet til sine landsmenn på samme måte som gjorde at han selv fikk et møte med den levende Jesus.

Av Geir Ingar Egeland

Vi møter ”Abdi” ute på bussterminalen i Sidarjo, som huset konsertkampanjen Rune Edvardsen holdt i Indonesia i november. Han ønsker å være anonym, for han opplever stadig trusler og trakassering fra omgivelsene. Men han snakker varmt om det som foregår rundt ham. Noen timer før konsertene starter på området, vrimler det av folk som oppsøker legeteamene som Troens Bevis tok med seg til byen gjennom Dina Stiftelsen. Etter vulkansk aktivitet i 2006 sank en hel bydel ned i gjørme. Nå er store deler av befolkningen syke av giftige gasser som kommer opp av gjørma.

– Folk her vet at teamet fra Norge er kristne. De kommer fra et land langt mot nord, likevel bryr de seg om dem, de vet hvilke problemer de går igjennom etter flomkatastrofen. Dette er måten vi kan nå byen vår med evangeliet.

Radikalt miljø
”Abdi” vet hva han snakker om. Han vokste opp i et ekstremt islamsk miljø, og ble opplært til å hate de kristne. Allerede som ti-åring begynte han å brenne kirker, han var etter hvert med på drap av kristne.

– Jeg ble indoktrinert, forteller han. – Vi ble fortalt at de kristne måtte bort, de stod i veien for islam.
Etter hvert begynte han på en koranskole. En av naboene der han bodde var en fattig mann som solgte nudler.

– Han var alltid så glad, forteller ”Abdi”. -Jeg skjønte det ikke. Han var jo fattig og levde kummerlig. Likevel hjalp han andre. Jeg ble fortalt at han var kristen, og jeg så at han og hans venner viste slik glede og omtanke for andre. Dette talte veldig til meg. Jeg kom over en bibel av Gideon International og begynte å studere den av ren nyssgjerrighet. Hvilken Gud var det de fulgte?

Bibellesingen forvandlet synet mitt på kristendommen fullstendig. Her leste jeg om en kjærlig Gud, og om å vise kjærlighet til andre. Jeg bestemte meg for å ta imot Jesus, og livet mitt ble fullstendig forvandlet, forteller ”Abdi”.

Startet menighet
Han startet å fortelle andre om det han hadde opplevd, og snart ledet han en liten menighet i byen. Men nå opplevde han selv å bli forfulgt, og kirken hans ble angrepet av fundamentalister.
I dag har den lille menigheten kirke inne på området til en politistasjon.
– Her er vi trygge, smiler ”Abdi”. Menigheten vokser stadig, og forrige uke ble tre nye troende døpt. Denne helgen er hele menigheten aktiv under konsertkampanjen. De går rundt i folkemengden og prater med folk og inviterer til møte i kirken.
– Det jeg opplevde, å bli vunnet gjennom at noen viste kjærlighet, det vil skje med mange her i Sidoarjo. Denne helgen ser de at de kristne bryr seg om dem, at de vil dem godt. Å vise kjærlighet er den beste måten å spre evangeliet på. Da ser folk Jesus i deg. Mange mennesker vil møte Jesus i Sidoarjo etter dette, avslutter ”Abdi”.

Nå arbeider han sammen med Troens Bevis i oppfølgingsarbeidet i hjembyen sin etter kampanjen i november.

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter