Norsk team fikk be for flere hundre i Kongo

Troens Bevis sitt første misjonsteam til Kongo er nå på vei hjem. Teamleder Helge Flatøy forteller at på tross av regn under kampanjedagene, var det flere hundre som kom frem for forbønn.

14. februar reiste en gruppe på ti misjonstente personer til Kongo på den første misjonsteamturen som Troens Bevis arrangerer. Teamet, som bestod av syv nordmenn og tre engelskmenn, har blant annet holdt en evangelisk kampanje og vært med på evangelisering blant pygmeene. Teamet har også fått bruke mye kvalitetstid sammen med jentene som bor på Troens Bevis sitt senter for misbrukte jenter i Goma.

– Vi er alle rimelig slitne nå, siden det har gått i ett fra mellom fem og seks om morgenen til nærmere 23 om kvelden. Men samtidig som det har vært intenst, har det gitt oss en mulighet til å bli mye bedre kjent med jentene, noe både vi og dem er utrolig glade for, sier Helge.

Han forteller videre at en av dem som var med på teamet hadde tatt med seg ett norsk solcelle batteri som ble til stor glede for Dina Senteret.

– Tommy Rasmussen var en av dem som var med på siste (arbeids) tur til Kongo, og denne gangen hadde han tatt med seg solcellepanel og en del utstyr, så store deler av det nye bygget på senteret har nå fått lys om kveldene. Han vil være med senere for å gi lys til resten av bygget også, og mulig en større del av senteret. Dette var naturligvis veldig poppulært for jentene, og er utrolig greit for oss som driver Dina-senteret. Nå bruker vi aggregat for å få strøm, og det er dyrt på grunn av bensinprisene, forklarer han.

– Under selve kampanjen fikk vi regn flere ganger i løpet av de dagene vi hadde møter. Men det var allikevel flere hundre som kom fram til forbønn, avslutter Helge e-posten sin fra Hotel Rwanda i Kigali som var siste stopp før hjemreisen.

Troens Bevis sine misjons-og arbeids reiser er åpne for alle som er interessert.
For mer informasjon om turene kan Helge Flatøy kontaktes på [email protected] 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter