– Vi ser bare toppen av isfjellet

– Kristent media-arbeid har nådd flere enn det kirken har klart på 2000 år i araberverdenen, mener lederen for oppfølgingsarbeidet til Miracle Channel.

Bente Rognmo Thakre

Merzek Botros har hatt et travelt år. Kontoret han leder mottok 119 243 respons fra TV-seere i løpet av 2009. Med fire fulltidsansatte, tre frivillige og en håndfull andre som svarer på e-post hjemmefra, har de hatt mer enn nok å gjøre.

– Jeg pleier å si at kristent media-arbeid har nådd flere enn det kirken har klart på 2000 år i araberverdenen, sier Merzek.

Alle har internett
En betydelig utvikling de siste årene er at nå har nesten hver eneste husstand i araberverdenen internettforbindelse.

– Før var det slik at nesten alle hadde satellitt. Nå har nesten alle satellitt og internett rett inn i huset, slik at det er mye lettere for seere å kontakte oss, forklarer Merzek.
– I tillegg har nok interessen for evangeliet blant muslimer økt. Når de ser på kanalen og hører at det finnes en forklaring på Bibelen, og forstår at den ikke er forfalsket, slik de er blitt fortalt, er det mange seere som begynner å tro på det de ser og hører.

Toppen av isfjellet
Merzek er også overbevist om at resultatene som nå kommer inn er bare toppen av isfjellet.
– Vi er ikke i tvil om at for hver person som kontakter oss er det mange som har samme reaksjon, men som ikke kontakter oss av forskjellige grunner. Jeg snakket nettopp med en mann fra Saudi-Arabia som ringte meg. Han minte meg på at jeg hadde snakket med han flere ganger for fem år siden da han tok imot Jesus etter å ha sett på programmene. Nå fortalte han at han underviste en stor gruppe med nye troende i Saudi Arabia som kom sammen for å be og lese i bibelen.

Merzek legger til at det merkes at mange muslimer i Skandinavia ser på Miracle Channel og kontakter oppfølgingskontoret.
– Bare i Sverige nå så har vi en halv million muslimer. Det var spesielt å se at Sverige rangerer som nummer tre på listen over land vi får mest respons fra. Men vi hører også fra mange arabere og muslimer i Norge, Danmark og Europa , legger han til.

Ønsker du å støtte den Troens Bevis sin arabiske satellitt kanal med gave, kan du klikke her. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter