– Fantastisk å være med og gi dem Livets brød

Etter å vært Troens Bevis-partner i 30 år, tok 67 år gamle Astrid Bjørtomt fra Jessheim avgjørelsen om å oppleve en kampanje ute i verden på nært hold. I januar pakket hun kofferten og reiste sammen med Rune Edvardsen og teamet til India.

– Jeg føler at denne turen er begynnelsen på resten av mitt liv. Vet ikke helt hva enda, men er sikker på at den vil få stor betydning.
Det forteller Astrid Bjørtomt fra Jessheim. I mange år har hun og hennes avdøde mann Willy fulgt og støttet det verdensvide arbeidet som går ut fra Sarons Dal. For mange er hun også et kjent ansikt fra sommerstevnene, der hun i mange år har arbeidet som medhjelper.

Fikk kallet
– Det begynte for 30 år siden. Familien min kom til Sarons Dal i 1980. Vi ble veldig begeistret for Aril Edvardsen og den visjonen han hadde fått fra Gud. Vi fikk et kall om å henge oss på samme visjonen. Det var en helt ny måte å drive misjon på. Her satset man på innfødte evangelister og lokale menigheter, forteller Astrid som opp gjennom årene har vært en trofast støttepartner i Troens Bevis. – Det å gi til Guds rike er som å investere i en bedrift, det bør gå med overskudd og her gis 100 prosent avkastning, sier hun. Jeg vil be folk tenke igjennom sitt bidrag til misjonen. Alt blir dyrere, men mange gir det samme som før. Jeg tror folk skal gå innfor Gud å spørre ”Hvor mye skal jeg gi, og hvor mye skal jeg ha igjen selv?”

Utrolige konserter
Men det skulle altså gå 30 år som støttepartner før hun fikk oppleve Sarons Dals arbeide ute i verden på nært hold. – Jeg har jo lest om uendelig mange kampanjer i Troens Bevis, men det er jo fantastisk å se med egne øyne hundrevis komme fram og ta i mot Jesus, og de ser så sultne ut på evangeliet. Det er så stor forskjell fra Norge der vi vasser i Guds ord uten og på en måte ta det alvorlig. Her hungrer og tørster de etter det, og det er fantastisk å være med å gi dem Livets brød.
Det har vært utrolig å være med på konsertene. Det har minnet noe om Himmelens glede, tror jeg. Vi har sunget, og vi har danset. Og jeg som ikke har danset i hele mitt liv!, smiler Astrid. Men under salvelsen har bare beina måtte danse, for det har vært en sånn glede over Jesus, og at vi nå skal få bringe ham til alle disse menneskene. Det må bare oppleves!

Stor fattigdom
India er et land med store kontraster. Her fins enorm rikdom, men også uendelig mye fattigdom. På turen til India fikk Astrid også se arbeidet til Manna Ministries, som er samarbeidspartneren til Troens Bevis i landet. De driver i tillegg til hundrevis av kirker et stort humanitært arbeid med barnehjem mange steder.
– Det er tøft å se alle barna som lider. Og fryktelig å høre at noen tar livet av jentebarn, fordi de har flere fra før. Men da er det også godt å se at organisasjoner som Manna Ministries hjelper noen av de uønskede barna og gir dem og andre barn uten framtid et meningsfylt liv.

 

Lys framtid
Etter å ha fulgt arbeidet på nært hold alle disse årene, er det med begeistring Astrid følger Rune Edvardsen i arbeidet han viderefører etter sin far.

– Det minner om da profeten Elia tatt opp til Himmelen, og kappa ble gitt videre til profeten Elisha. Det er som å oppleve det samme i vår tid. Gud har tatt hjem Aril, men har lagt sin salvelse over Rune. Så jeg ser veldig lyst på framtida, dette vil bare gå bedre og bedre, og enda flere får ta i mot frelsen over hele verden, avslutter Astrid i det hun pakker kofferten og setter kursen hjemover til Norge etter tre innholdsrike uker i India.

Tags:
, ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter