Flere tusen ungdommer på misjonskonferanse i Tyskland

3000 ungdommer fra hele Europa reiste på misjonskonferanse til Tyskland i påsken. Konferansen viser at Europa har tusenvis av brennende unge mennesker som opplever at Jesus svarer på bønn og forandrer liv.

 

Helge Flatøy fra Troens Bevis forteller at nesten 3000 ungdommer fra en rekke land i hele Europa samlet seg i påsken på en stor ungdomskonferanse i Oldenburg i Tyskland.

– Vi hører hele tiden om hvor vanskelig og hardt det er å få ut nyhetene om Jesus i Europa, at det nesten ikke er kristne. Dette er jo også riktig, tusenvis av byer har ikke levende menigheter, men oppgaven er langt fra håpløs, mener Helge Flatøy.
Han stod selv på stand under misjonskonferansen i Tyskland for å informere om arbeidet til Troens Bevis Verdens Evangelisering.

-Det var ungdommer fra land som Frankrike, England, Holland og Belgia, men også fra øst og syd Europa slik som Tyrkia, Jugoslavia og Hellas.

Stor besluttsomhet blant de unge
Han sier at det faktum at flere tusen ungdommer kan samles på en misjonskonferanse i påsken viser en stor besluttsomhet blant de unge.  Mange måtte ta seg ekstra fri og reiste langt for å være med på møtene.

– På torsdagen traff jeg en bekjent jeg ikke har snakket med på et par år. Han kunne fortelle at de hadde fått se flere hundre unge ta imot Jesus både i Sveits, Italia og Albania igjennom personlig evangelisering det siste året. Ungdommer som blir tent i brann etter at de har hatt et møte med Jesus, ungdommer som legger ned fremtidsplaner, og begynner å fokusere på hva Jesus har for dem. De ser mennesker bli helbredet ute på gatene, og narkomane som blir satt fri. De opplever rett og slett at mennesker fra forskjellige land i Europa møter Jesus. Spørsmålet han stilte meg var ikke om vi kunne gi dem støtte i form av penger eller andre ting, men om vi ville være med å se hvordan unge i Europa møter Jesus i sine byer og bygder, forteller Flatøy.

Gleder seg til tiden fremover
– Etter fire dager i Oldenburg, sitter jeg og gleder meg til tiden som kommer. Europa har fått et alt for negativt fokus om hvor håpløst alt er. Ja, det er riktig at det er tusenvis av byer som ikke har levende menigheter. Men det som sjeldent kommer frem er at Europa også har tusenvis av brennende unge mennesker som opplever at Jesus forandrer liv, at Jesus svarer på deres bønner og at de opplever vekst i sine menigheter og kirkesamfunn, er Flatøys positive konklusjon etter konferansen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter