”17 mai-stemning” i Burundi

Så var kampanjen i landsbyen Kinyamiruhororo i Ngozi-provinsen i gang. Dagen startet med predikantseminar med nærmere 200 deltakere stuet sammen på en skole.

Med den dystre fortiden fylt av krig og konflikter i området, var det et spesielt fokus på forsoning og gjenoppbygging av samfunnet.

For gamle konfliktlinjer skjærer også tvers igjennom menighetene i Burundi. Roger Kibasomba fra Dina Fredsstiftelse deltok og underviste i konfliktløsning og forsoning for en lydhør forsamling. Arrangementet er så spesielt at burundisk TV var til stede med team i dag.

Dagens seminar ble avsluttet med en fredsmarsj gjennom landsbyen. Det var litt av et syn! Det hele minte nesten om norsk 17. mai-feiring. Utstyrt med norske og burundiske flagg marsjerte hundrevis av mennesker sammen med det norske teamet. I front en gruppe burundiere med tradisjonelle trommer og folkedans.

Det hele endte foran scenen på sletta der den evangeliske kampanjen startet umiddelbart.

Mellom 5000 og 6000 mennesker var samlet denne første dagen. Hvor de kommer fra, er en gåte. For Kinyamiruhororo er ikke store landsbyen. Folk må ha kommet fra hele det langstrakte jordbruksdistriktet. Og det var kjempestemning i den hardt prøvede forsamlingen.

Da Rune og bandet dro i gang sangen ”Jesus nummer en” på det lokale språket kirundi var det allsang på sletta!
Rune Edvardsen holdt en utfordrende appell til folkemassen om å elske sin neste. – Alle mennesker er like viktig, om man er hutu eller tutsi. Den som ikke elsker sin bror, kjenner ikke Gud. Og i Gud er vi alle brødre og søstre, fortalte han. Et budskap som Burundi sårt trenger i prosessen landet er inne i etter tiår med krig. – Jeg vet at mange av dere har mistet noen av deres kjære i krig. Det er et stort savn som jeg selv har kjent på, å miste noen man er glad i. Men livet stopper ikke der. Gud kan lege alle sår.

Da frelsesinvitasjonen gikk ut, strømmet ca 1800 mennesker fram til forbønn. Og tusenvis av brevkurs ble delt ut.

Det var spesielt å oppleve livsgleden blant folket i Kinyamiruhororo, på tross av alle lidelsene de har gått i gjennom. Det ble mye prat til ettertanke da det skandinaviske teamet samlet seg til middag denne kvelden.

En fantastisk start på kampanjen, og enda er det to dager igjen.. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter