Evangeliet og en symaskin gir håp i Sudan

Kvinner i Sudan opplever at livet deres forandres når evangeliet og praktisk hjelp går hånd i hånd. Et sykurs med bibelundervisning har gitt over 800 kvinner, flere av dem offer for brutale terroristhandlinger, en ny start.

 

Av Bente Rognmo Thakre

Mourice Moussa driver en misjonsorganisasjon i Sudan som heter ”Wells of Salvation”. Gjennom den driver han et omfattende misjons- og nødhjelpsarbeid i det nordlige Sudan. Siden 1999 har han samarbeidet med Troens Bevis i å nå ett av verdens tøffeste områder med evangeliet. Sammen med fire andre nasjonale misjonærer, som også får støtte fra Troens Bevis, har de blant annet tatt initiativ til ett senter der kvinner får lære å sy. De samler sammen kull på opp til 100 kvinner fra forskjellige deler av landet som får komme samtidig. Syskolen har også faste timer der misjonærene gir praktisk bibelundervisning.
-De lærer seg ett yrke som kan gi dem en inntekt samtidig som de lærer seg å anvende Guds prinsipper i hverdagens problemer og utfordringer, forklarer Mourice.

Nå i mai var det 22 kvinner som fikk utdelt diplom etter gjennomført sykurs. Kvinnene på dette kurset kom ifra ulike deler av Nubafjellene.  Til sammen har over 800 gjennomført sykurset, og alle får reise hjem med sin egen symaskin som gave. For mange blir symaskinen ett viktig næringsgrunnlag som kan få familiene ut av den verste fattigdommen.  Når kvinnene tar imot diplomet gir de også ett lite vitnesbyrd. Dette er hva tre av dem fortalte nå i vår:

Fatima Mungatni:
”I tre dager reiste jeg før jeg kom til Khartoum. På sykurset fikk jeg hjelp og beskyttelse fra mine fiender Jeg hadde en mann og sammen hadde vi fjorten barn, men terrorister drepte min mann og sju av mine barn. Nå som jeg kan brødfø familien min selv har jeg håp for fremtiden. Jeg vet også at jeg kan stole på Herren når jeg trenger ham. Undervisningen her har vist meg hvem Jesus er, og nå følger jeg Ham.”

Nagwa Mahmoud og hennes mann, pastor Nabil har tolv barn sammen.
”Det er ofte vanskelig å forsørge familien, men ved hjelp av sykurset har vi mulighet til å klare oss bra.”

Orshaleem Musa forteller at terrorister brente ned huset deres i landsbyen.
”I lang tid bodde jeg og familien min under trærne. Nå priser jeg Herren for at Han ledet meg hit til sykurset i Khartoum. Når jeg nå drar tilbake til min landsby kan jeg hjelpe folket med å lære å sy. Husk på meg i deres bønner.”

-Snart kommer det niende kullet med 100 nye damer fra forskjellige forhold og ståsted i livet. Denne gangen er det kvinner som bor i Dilling i Vest-Sudan som skal lære å sy og få høre om Jesus, forteller Mourice.

Mourice og teamet hans er fem av Troens Bevis sine nesten 800 nasjonale misjonærer som alle gjør ett fantastisk arbeid. De aller fleste får fast støtte fra misjonspartnere som får tilsendt jevnlige rapporter fra arbeidet. Dersom du kunne tenke deg en stedfortreder på misjonsmarka i form av en nasjonal misjonær, send en e-post til [email protected]. Støttebeløpet bestemmer du selv.  Du kan også gi en engangsgave til Troens Bevis sitt misjonsarbeide ved å klikke her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter